Schaatsverenigingen Roden en Leek trainen samen

REGIO – De schaatsen kunnen weer uit het vet. De leden van de schaatstrimclub (STC) Roden en schaatsvereniging (SV) Nienoord Leek hebben dat al gedaan. Zij hebben de eerste baantjes op Kardinge in Groningen al weer getrokken om zich te kunnen voorbereiden op een hopelijk goed schaatsseizoen met veel natuurijs. Met als doel de tocht der tochten of gewoon om elke week lekker een ruim uur te sporten.

De besturen van de twee schaatsverenigingen uit Roden en Leek hebben besloten het seizoen 2015-2016 samen te gaan werken. Afgelopen zomer hebben beide besturen en schaatstrainers een aantal malen om de tafel gezeten om het idee van samenwerking nader vorm te geven. De conclusie was dat het voor beide verenigingen voordelen heeft om op het vlak van de trainingen samen te werken. Voor beide verenigingen is het beschikken over voldoende trainers van voldoende kwaliteit een aandachtspunt. Door nu juist op dit vlak de samenwerking te zoeken kunnen beide verenigingen elkaar versterken. Tegelijkertijd kunnen leden nog beter trainen in een trainingsgroep van hun eigen niveau. Wat is het idee? De trainingen op het ijs worden seizoen 2015-2016 voor leden van SVN en STC samen aangeboden. Door deze samenwerking zijn beide verenigingen in staat om op een nog aantrekkelijkere manier invulling te geven aan de trainingen. Op beide avonden kunnen er 4 trainers op het ijs aanwezig zijn voor beide verenigingen. Dit waren 2 trainers per vereniging, met groepen van een verschillende omvang. Het betekent dan ook dat de groepen kleiner worden waardoor de trainer gerichter kan coachen. Voor ieder is er een trainingsgroep op zijn/haar niveau beschikbaar. Er zijn dus verschillende groepen: de snelle rijders , een middengroep en de minder snelle rijders. Zowel beginnende schaatsers als de echte cracks kunnen dus bij onze verenigingen terecht. Tijdens de training wordt vooral gewerkt aan de schaatstechniek en aan de (schaats)conditie. Beide verenigingen hebben geen wedstrijd- of jeugdafdeling. Er wordt geschaatst op dinsdagavond van 18.30-19.45 uur en donderdagavond van 19.00-20.15 uur op ijsbaan Kardinge te Groningen onder deskundige leiding van gediplomeerde trainers. Het is mogelijk om op beide avonden te trainen of op een van beide avonden. Zelfs afwisselend dinsdag en donderdag is mogelijk. De eerste training van dit seizoen is inmiddels alweer geweest.
Voor meer informatie kun je de websites bezoeken www.stcroden.com / www.svnleek.nl of contact opnemen met één van de secretarissen: paulkamps99@hotmail.com (STC Roden) of b.idema@home.nl (SV Nienoord Leek). Uiteraard is het mogelijk om geheel vrijblijvend een keertje mee te trainen.