Schakers Leek bereiken halve finale beker

LEEK - Na de goede overwinning op competitiegenoot Staunton troffen de schakers van Leek in de kwartfinales van de NOSBO-beker een lichtere tegenstander. Het bekerviertal moest naar Hoogezand voor een bekerwedstrijd tegen HSP/Veendam 3, dat verrassend ver was doorgedrongen. Het krachtsverschil bleek ook in werkelijkheid te groot, en Leek won eenvoudig met 3,5 – 0,5. Erwin Heijnen, Johan Scharft en Pieter Doller wonnen hun partijen en invaller Teije Smedinga speelde remise. In de halve finale wacht een uitwedstrijd tegen het sterke Emmer Schaak Genootschap. Tijmen Hofstra schreef opnieuw een toernooioverwinning op zijn naam. Hij won afgelopen zaterdag de wisselbeker van het Grand Prix jeugdschaaktoernooi in Leeuwarden. Aanstaande vrijdag mag Leek 2 thuis aan de bak tegen JH Kruit uit Stadskanaal. Bij de interne competitie blijft het na 15 ronden onverminderd spannend met zes schakers binnen een marge van twee wedstrijdenpunten van elkaar: 1. Kuiper 2. Doller 3. Arriola 4. Hofstra 5. Veldman 6. Huisman.