Schoolfeest in Yde de Punt

YDE – Het is weer zover! Het Schoolfeest in Yde- de Punt wordt dit jaar weer georganiseerd. En wel in het weekend van 20, 21 en 22 juni. Het tweelingdorp zal dan worden omgetoverd tot feestterrein met een grote feesttent.

Dit feest is uniek. Omdat het maar eens in de vijf jaar wordt georganiseerd, wordt het ook nog eens grotendeels door de bewoners zelf bekostigd. In een kleine gemeenschap met plusminus 1200 inwoners worden er 18 praalwagens gebouwd en vindt u in elke straat prachtige bogen en straatversiering.

De organisatie van dit grote feest is al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen. Niet dat deze mensen dit alleen doen, het hele dorp is opgestaan om de handen uit de mouwen te steken om hun wagen, wijk, boog of straatversiering de mooiste te laten worden. Het gaat Yde de Punt niet alleen om het “feest”, het is de aanloop ernaartoe. In Yde- de Punt laat men een grandioos stukje noaberplicht zien. De wagens krijgen al vorm en de zaterdag voor het feest zullen de stratenversieringen en de bogen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Dan, als het zover is, start de week op vrijdag met een sport- en speldag voor de kinderen van de basisschool De Duinstee. s ‘Avonds is er een optreden van het cabaretgezelschap Boerenblond en wordt de avond muzikaal ingevuld door het Eelder Bloemenkoor. Op zaterdagochtend wordt het dorp gewekt door herauten en start om 14:00 de optocht met wagens en muziekkorpsen. In de avond gaan de stoelen en tafels aan de kant voor t’ Orkest en de coverband Tilt. Zondag zweten de inwoners alles weer uit bij de meerkamp in het thema Olympische Spelen, de avond wordt muzikaal afgesloten door DJ Willem Slagter en coverband Mmoozz.