Shantykoor Tolbert zoekt nieuwe leden

TOLBERT – Het Shantykoor Tolbert werd op 19 januari 1996 opgericht en bestaat in 2021 al 25 jaar. Nu is het koor op zoek naar nieuwe zangers die het koor willen versterken.

Het shantykoor heeft n de afgelopen jaren diverse optredens verzorgd in de drie noordelijke provincies, zoals tijdens de visserijdagen in Lauwersoog en op festivals in Emmen, Surhuisterveen, Akkrum en het eigen festival dat het koor in de jaren negentig samen met de Zulthesingers uit Nietap organiseerde. Ook buiten de regio was het koor een graag geziene gast op onder andere de havendagen in Rotterdam en de stoomdagen in Dordrecht.

Begin dit jaar wilde het koor het 25-jarig jubileum vieren met een donateursavond in De Postwagen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten waardoor de jubileumavond is uitgesteld naar een nader te bepalen tijdstip in 2022. Gelukkig zijn de coronamaatregelen inmiddels versoepeld, waardoor repeteren op 1,5 meter wel weer is toegestaan. Het shantykoor is dan ook van plan om eind augustus weer te beginnen met de wekelijkse repetities. Daarvoor is het koor nog op zoek naar zangers, zoals bas, bariton en/of tenoren.

Wie graag een keer mee wil zingen kan vrijblijvend vier weken langskomen tijdens een repetitie, die op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur plaatsvindt in het Farmhouse van de Postwagen in Tolbert. Ook muzikanten die gitaar of basgitaar spelen zijn van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met de secretaris van het koor, Jan van der Kaap, via 06-19690196 of j.vdkaap@ziggo.nl.