Showband Marum tiende op Wereldkampioenschappen Denemarken

Showband Marum - Denemarken 1

MARUM – Showband Marum is afgelopen weekend in het Deense BrØndby tijdens het Wereldkampioenschap voor showkorpsen in de top-10 geëindigd. Na maandenlange voorbereiding en diverse sponsoracties, reisde de band donderdag af naar BrØndby, nabij Kopenhagen. De band plaatste zich tijdens het EK in Rastede in juli 2014 voor deze wereldkampioenschappen.

Op zaterdag vonden de voorronden plaats, waar in totaal 46 korpsen van over de hele wereld streden voor een plaats in de top twaalf. De band eindigde daar met 83,99 punten als tiende en was daarmee met nog elf anderen geplaatst voor de finale.

In de finale wist Showband Marum de positie vast te houden. Showband Marum ontving van de negenkoppige vakjury 84.18 punten en stelde daarmee de tiende plaats vast.

PR-medewerker Anne-Lies Nienhuis: “een jaar lang is een team vrijwilligers bezig geweest met de voorbereidingen van deze reis en de leden hebben er een groot aantal trainingsuren opzitten, maar het resultaat is er dan ook naar. We hebben genoten van deze kampioenschappen, het was voor iedereen een onvergetelijke ervaring”.
Er waren twee Nederlandse deelnemers, naast Showband Marum had Showband DOS uit Ulrum zich geplaatst en deze band eindigde als zevende. Famuta uit Brazilië werd uiteindelijk wereldkampioen met 89.66 punten. Roskilde Garden uit Denemarken (88.38) en Victoria Institute uit Maleisië (88.25) eindigden als tweede en derde.