Sinterklaas bezoekt Roden

roden sinterklaas intocht 4

Niet alleen een kinderfeestje!

RODEN – Het weer was slecht, de opkomst enorm. Dat was de belangrijkste conclusie die zaterdagmiddag getrokken kon worden toen niemand minder dan Sinterklaas Roden met een bezoek vereerde. Met name de Pompstee knapte bijkans uit z’n voegen, zoveel kinderen (en ouders) waren benieuwd naar de staat van Sinterklaas. Andere conclusie: in Roden zijn de ‘gewone’ Zwarte Pieten gelukkig meer dan welkom en de kindermiddag was ook voor ouders goed te doen. Heel goed te doen.

Sinterklaas haalde een nat pak in Roden, waar hij bij de Heereborch ontvangen werd door de twee belangrijkste mensen van het dorp: burgemeester Hans van der Laan, in deze economisch sombere tijden zelf bepaald geen Sinterklaas, en Jan Tiesinga, voorzitter van Volksvermaken. Daarna ging hij met zijn sportpieten naar de Pompstee, waar al ver voor het opengaan van de zaal filevorming was ontstaan. De aanwezige Volksvermakers zorgden voor een vlekkeloze organisatie. Kinderen vooraan in de zaal, ouders moesten het doen met een plekje achterin. En dus zochten zij vooral elkaar en de bar op, waardoor het zowel voor de kinderen als voor de ouders een heel gezellige middag werd.

Achterin de zaal ook wethouder Alex Wekema, met vriendin Peterina. Hij dronk een kop koffie en probeerde Sinterklaas na afloop te verleiden om een extra bijdrage in de gemeentepot. De Volksvermakers waren uiteraard in pak. De stoere mannen hadden het met name na afloop druk toen zakken vol pepermoten uitgedeeld moesten worden. Niet echter Henk Cazemier. Hij dronk met de mannen van de koets (‘die peerdeman’n) een borrel en nam daarbij de taak van de onlangs overleden Albert Ananias over. ‘De manen kenden natuurlijk het verhaal. Ze lieten weten dat ik mijn taak net zo vervulde als Albert altijd deed. Met mijn handen in de zakken’, lachte Henk.

Binnen is bijkans heel prominent Roden. Ook aanwezig: de hoofdpiet. Hij bleek naar de naam Wietse te luisteren. Samen met presentator Siep zorgden ze voor een heel leuk programma, met mooie beelden op de grote schermen. De kinderen genoten er in elk geval van, al duurde het verhaal wellicht net iets te lang. Want als kinderen op een bepaald moment beginnen te lopen dan weet je het: de aandacht is weg. Gerard Uiterwijk is ondertussen gewoon buiten bezig. ‘Het gaat lekker’, zegt Gerard, die het afgelopen weekend liefst vijf feestjes in zijn zaak gevierd zag worden. Een mooie ontwikkeling. Ook opvallend: de Sinterklaas houdt kennelijk ook van een borrel op z’n tijd, want tegen de regen gebruikte hij een heuse Bavaria paraplu. Uiteraard verzorgde MV Noordenveld de muzikale begeleiding van de Sint.

Kortom: ouders en kinderen hadden gewoon een leuke middag in de Pompstee. Met dank aan Volksvermaken en de Zakenkring. Oh ja. Niet van de partij was Arend Sijtsma. Terwijl hij er – volgens de geruchten- elk jaar is. Er zou toch niets aan de hand zijn?