‘Sinterklaas en Zwarte Piet bestaan nog, en ik ook!’

Roden Willie Luinge

Kledingverhuur Willy Luinge

RODEN – “Sinterklaas en Zwarte Piet bestaan nog! En ik ook!”, roept de koningin der verkleedpartijen Willy Luinge uit Roden. Al dat gedoe over die zwartepietendiscussie, ze vindt het maar niets. Het is een traditioneel kinderfeest. En Zwarte Piet hoort erbij. Punt uit. “Hier hangen prachtige Sinterklaas- en pietenpakken te wachten op enthousiastelingen die staan te trappelen om er weer een super feest van te maken. Veel mensen denken dat ik het niet meer doe”, vertelt Luinge van het gelijknamige kledingverhuurbedrijf. “Mijn man is ruim drie jaar geleden overleden en nu denken ze dat ik er ook mee gestopt ben. Alles behalve waar! Ik heb nog zóveel energie. Het is toch zonde om daarmee in de tuin te gaan zitten? Creatief bezig zijn is mijn passie! Luisteren naar de wensen van mensen, hoe zij er graag uit zouden willen zien op een feest of gelegenheid. Daar krijg ik vleugels van! Als iemand Madonna wil zijn, kan ik natuurlijk zo een jurkje uit het rek trekken. Maar dat doe ik niet. Eerst gaan we even samen praten en dan groeien de ideeën. Het moet natuurlijk helemaal af zijn. Dat bereik je niet alleen met dat jurkje. Het gaat om het totaalplaatje. Alles moet kloppen. Ook de make-up. Schminkcursussen worden hier ook nog steeds gegeven. Vanavond geven we een zwartepieten en sinterklaasworkshop. En er volgen nog een aantal! Kom op mensen, laten we er gewoon een leuk feest van maken. Met Zwarte Pieten!” Willy Luinge is te bereiken op: 050 501 4148.