Slachtdag op Landgoed Mensinge

RODEN – De Landskeuken en Havezate Mensinge houden op zondag 8 november hun jaarlijkse slachtdag. Ambachtelijk werkende slagers laten zien hoe een scharrelvarken wordt uitgebeend en verwerkt tot prachtige stukken vlees zoals hamlappen, varkenshaas en karbonade én geven uitleg. Dit biologische varkensvlees is te koop. De varkens komen van ecologische boerderij De Oorsprong uit Noordlaren. Het evenement vindt plaats op het voorterrein van de havezate. Naast de stand waar het varkensvlees wordt verkocht, staan er verspreid over het terrein nog meer stands waar eigengemaakte culinaire producten worden aangeboden. Slagerij Jan Nederhoed uit Leek is voor het eerst aanwezig met onder andere heerlijke leverworst, rolpens en droge worst. Ook Kaaslust uit Veenhuizen en Buiter Roden zijn aanwezig. Verder kunnen de bezoekers deelnemen aan een rondleiding door de havezate. ’s Middags geeft Carolina Verhoeven nog een presentatie over het conserveren en roken van vlees. De dag van de slacht duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Zie ook www.mensinge.nl.