Social media inzetten om als klein bedrijf te groeien

Het inzetten van social media is de perfecte manier om als klein bedrijf wat meer naamsbekendheid te genereren. Met social media kun je namelijk een grote groep mensen bereiken en dit hoeft je weinig tot niets te kosten. Dat is natuurlijk ideaal. Bovendien kun je op social media precies bereiken wie je wil bereiken. Op die manier hark je dus gemakkelijk nieuwe klanten en/of opdrachten binnen. Hoe zet je social media dan zo effectief mogelijk in als klein bedrijf?

Bouw vast wat op

Het staat netjes voor potentiele nieuwe klanten als je al wat hebt staan op je social media profiel. Of het nou Instagram, Facebook of Twitter is, als je alvast een basis hebt staan ziet dit er een stuk netter uit. Zorg er daarom voor dat je alvast wat fotootjes en updates plaatst. Dit kan van alles zijn, als het maar relevant is voor jou als bedrijf. Wat ook een idee is, is om een groepsfoto van alle medewerkers te plaatsen. Zo kunnen mensen direct zien wie er werkzaam is bij jouw bedrijf en maak je het al direct een stukje persoonlijker.

Maak jezelf herkenbaar

Een simpele foto van de buitenkant van de winkel of een product is leuk, maar mensen zullen dit zich niet heel snel herinneren. Dat maakt dat het belangrijk is om een eigen stijl te creëren. Een soort huisstijl, maar dan online. Je kan natuurlijk, als je al een huisstijl hebt, die kleuren en wellicht zelfs het logo gebruiken op je social media. Maar je kan ook special voor je social media profiel een nieuwe stijl bedenken die goed bij het bedrijf past. Op die manier gaan mensen je herinneren en word je herkenbaar. Dat is natuurlijk het doel – dat mensen weten wie jij bent en welk bedrijf hierbij hoort. Weet je niet goed hoe je dit wil doen? Stap eventueel naar een marketingbureau voor extra hulp.

Maak het interessant

Er moet voor mensen een reden zijn om jouw bedrijf en de bijhorende social media te bekijken. Jij klikt en bekijkt namelijk ook vast niet op elk bedrijf wat je tegenkomt. Zorg er daarom voor dat er genoeg te lezen valt op jouw social media en dat ook de foto’s interessant zijn om te bekijken. Zo haal je een stuk sneller mensen binnen. Je kan dit ook doen door bijvoorbeeld leuk geanimeerde video’s te plaatsen en grappige plaatjes te delen. Natuurlijk moet het niet kinderlijk zijn. Vind hier een balans in. Bovendien is tekst belangrijk, omdat dit ook helpt met het SEO verhaal.