Sparta top, Noordenveld flop

REGIO – Sparta uit Zevenhuizen korfbalde zaterdag in Utrecht tegen HKC. De gasten wonnen met 10-15 en deden zo goede zaken in de strijd tegen directe degradatie. HKC heeft door de nederlaag de laatste plaats overgenomen. Bij rust was het overigens al 4-9 voor de bezoekers. Na de rust speelde de thuisclub weliswaar wat beter, echt in gevaar kwamen de zege niet. OWK uit Oostwold verloor dit weekend in een rommelige wedstrijd ietwat geflatteerd van NKC’51. De eerste helft ging gelijk op, getuige ook de ruststand: 11-10. Na de rust liep de thuisclub uit naar 15-10. Na een onderbreking- de scheidsrechter moest wegens een blessure vervangen worden, kon OWK niet de gewenste veerkracht tonen en verloor het met 26-16. Noordenveld uit Roden verloor ook, met 18-10 van Hellas’63. De Roners speelde snel een verloren wedstrijd en waren ook mentaal niet bij machte er een echte wedstrijd van te maken. Door de nieuwe nederlaag zit Noordenveld nog dieper in de degradatiezorgen.