Marum op de valreep naast VEV’67

MARUM – Delano Dussel brengt met een prima schot in de laatste seconden van de wedstrijd zijn ploeg enigszins geflatteerd naast een beter voetballend VEV’67.

De druiven zijn zuur voor de oud trainer van Marum, Kees Pranger. Hij ziet zijn ploeg in de slotfase teruggedrongen worden na een 0-2 voorsprong. De trainer is wel trots op de wijze van voetballen van zijn ploeg. Zo willen we spelen en dit levert dan nog niet de volle buit op, maar die gaat zeker komen. Daarentegen is zijn collega trainer Pitstra van Marum blij dat zijn jongens de in zijn ogen verdiende gelijkmaker kunnen maken. De 1e helft is VEV beter en de 2e helft pakken we beter door.

Vooraf is Marum lichtelijk favoriet, want gezien de zware bank met veel kwaliteit en plaats op de ranglijst, moet er toch wel een overwinning in zitten tegen een VEV’67, dat moeilijk tot scoren komt. Beide ploegen hebben allebei een sterke linie. De voorhoede van Marum is gevreesd om zijn snelheid en scorend vermogen met Delano Dussel en Ewart Ottema. Daarentegen is de laatste linie van VEV’67 een degelijk geheel en geeft over het algemeen weinig kansen weg.

Na een scherpe voorzet van Ottema in de 1e minuut, wat overigens geen gevaar oplevert, trekt VEV onder aanvoering van Raymond Bolt het spel naar zich toe. Duels worden gewonnen en er komen een aantal mogelijkheden voor Roy van Dalen en Arjan Veenstra.  Beide hebben het vizier nog niet op scherp staan. Marum, dat bewust voor een afwachtend speelstijl kiest, laat dan ook VEV komen om zodoende met snelle uitvallen de spitsen in stelling te brengen. Het is dan ook Ottema, die tweemaal voor Marum gevaarlijk het doel van keeper Wellinghof van VEV bestookt. Centrumspits van Dalen legt de bal klaar voor Bolt. Zijn schot naast het doel brengt keeper van Valen van Marum niet in moeilijkheden.

Middenvelder Rolf Hazenberg van VEV legt de bal diep op Arjan Veenstra. Op de rand van de 16 meter lijn moet keeper van Valen koppend redding brengen anders kan Veenstra scoren. Marum leunt in deze fase op de lange ballen op de spitsen Dussel en Ottema. Toch kan VEV in de vorm van Marco Soeten de voorsprong pakken. Na een mooie steekpass van van Dalen op de kleine schaduwspits, komt Soeten alleen voor keeper van Valen. Zijn boogbal over de keeper scheert de bovenkant van de lat. Kort voor de pauze is het toch na een uitval van Marum, dat Siepelinga de voorzet geeft, die nog weggekopt kan worden door Robin Elderman. Hij kopt hem wel voor de voeten van Dussel, die zich niet bedenkt en schiet. Wellinghof is echter op zijn post. In de laatste minuut voor de pauze wordt een corner van Bolt, door de geheel vrijstaande Menco Renkema naast gekopt. Een brilstand halverwege de wedstrijd na een levendige 1e helft.

Tijdens de pauze heeft trainer Pitstra ingegrepen. Siepelinga en Boonstra maken plaats voor Rick Buma en Rogier van de Ploeg. Het geeft nog niet direct het gewenste resultaat voor Marum. Het is eerst nog VEV dat een aantal mogelijkheden creëert. Veenstra en de geheel vrijstaande Bolt, na een listig overstapje van van Dalen, schiet in de handen van de keeper. Met iets meer opportunistisch spel probeert Marum het spel naar zich toe te trekken. Het betekent wel dat er een rommelige fase in de wedstrijd aanbreekt, waarin Marum door Dussel enkele mogelijkheden krijgt. De solo van Dussel in de 16 meter van VEV mag er zijn. Helaas kan hij niet genoeg controle over de bal houden om de bal binnen te schieten.

In de 64e minuut is het na een scherpe corner van Veenstra, dat van Dalen namens VEV de 0-1 voorsprong aantekent. Kort daarna gaat keeper Wellinghof opzichtig in de fout, omdat hij de bal verkeerd raakt. De bal komt bij Dussel in de voeten die iets te lang werk nodig heeft. Hij schiet in het zijnet. Het blijkt dat keeper Wellinghof hierbij geblesseerd is geraakt. Hij moet worden vervangen door de 18 jarige Stijn Bollegraaf.

In de 70e minuut komt een lange bal van Renkema, na mistasten in de achterhoede van Marum, bij Soeten, die met een prima schot van Valen kansloos laat. Voor Pitstra het sein om nog meer aanvallender te gaan wisselen. De druk ontstaat en VEV moet achteruit. Een lange bal op de snelle Ottema op links brengt de spits alleen voor keeper Bollegraaf. Hij scoort beheerst de aansluitingstreffer. De laatste 10 minuten wordt Tom Boezerooij nog ingebracht. Een crossbal van Ottema op Boezerooij brengt de blessuregevoelige spits vrij bij de 2e paal. Zijn volley gaat naast het doel van VEV. Tot tweemaal toe brengt de snelle spits eerst Dussel en later Oldewarris in stelling. Beide mogelijkheden worden teniet gedaan door Elderman en Renkema, die steeds vaker de aanvalsdrift van Marum onschadelijk moeten maken. Man van de wedstrijd Delano Dussel kan de gelijkmaker in vrijstaande positie aantekenen, maar zijn kopbal gaat over het doel van VEV. Toch is het Dussel, die in de laatste seconden van de wedstrijd Marum met een prima volley, na een prima neergelegde bal van Oldewarris, op gelijke hoogte brengt.

Scheidsrechter: Souhuwat, prima

Opstellingen:

Marum: van Valen; Swieringa; Kailola (van der Ploeg); Laturiuw (Oldewarris); Boekema (Boezerooij); Dussel; Boonstra (Terpstra); Niezemuller; de Vries; Siepelinga (Buma); Ottema;

VEV’67: Wellinghof (Bollegraaf); Wolthuis; Renkema; Elderman; Broeders; van Dalen; Hazenberg; A. Veenstra ( Wegter); S. Veenstra (de Bruin); Soeten; Bolt

Gele kaarten: Ottema en Laturiuw (Marum); A. Veenstra (VEV)