Drie op een rij voor ONR; eerste overwinning Veenhuizen

Zaterdagvoetbal

REGIO – De regionale troeven kenden een prima weekend. VEV’67, ONR, CSVH, Marum, Veenhuizen, Haulerwijkse Boys en TLC wonnen allen. Alleen Boerakker viel uit de toon. De nederlaag tegen GRC was ook nog eens de eerste van het seizoen. .

VEV’67 pakte de volle buit op sportpark ‘De Swadde’ van Buitenpost: 1-2. De Swadde stroomde niet alleen over van de regen, het ‘regende’ ook nog eens kaarten – zeker negen stuks- van de kant van Buitenpost dat na een discutabele rode kaart de weg volledig kwijt was en zich botvierde op de benen van de spelers van VEV’67. Het was wel een terechte zege voor de Leeksters (net als vorig seizoen) die eerst moeite hadden met het countervoetbal van de Friezen, maar na rust het duel omdraaiden. Na de 1-1 door Robin Elderman was het wachten op de 1-2. Nadat een penalty gemist werd kopte de kleinste man van het veld, Jeffrey Visser, VEV in de tumultueuze slotfase naar de winst. Het was de tweede seizoensoverwinning voor de Leeksters die de stijgende lijn te pakken hebben. En dat is drie op een rij voor ONR, zat zaterdag SC Loppersum versloeg: 4-2. Het was een terechte overwinning, die pas op het eind tot stand kwam. Marco IJzer had ‘balvaste combinatievoetballers’ opgesteld omdat Loppersum bekend staat om zijn fysiek geweld. Geweld was letterlijk, want volgens IJzer schopte Loppersum ‘lachend’ op de ONR-spelers. ONR kwam al in de eerste minuut op voorsprong door Janco van den Bergs, die tevens zijn debuut maakte. Loppersum maakte vlak na rust gelijk. In de tweede helft kwam ONR op voorsprong en had de spanning eraf kunnen halen als het de kansen had benut. Zo schoot Hein Luinstra een strafschop hoog over. Hendrik ‘Robben’ Rozema maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 4-2. Wouter Bloemendal werd in het duel uit voorzorg gewisseld omdat hij al een kaart op zak had en geprovoceerd werd. Zijn vervanger, Ties van Wijk, speelde met hechtingen in zijn ribbenkast. “Het was niet verantwoord, maar Van Wijk studeert zelf voor dokter, dus weet van wanten”, aldus Marco IJzer. Ook CSVH won met 4-2, van het ‘niet tweede klasse-waardig’ De Heracliden. De Hoogkerkers wonnen verdiend. CSVH schoot pijlsnel uit de startblokken, maar vervolgens sloop er gemakzucht in de ploeg. De gasten kwamen door twee doelpunten van Frank de Boer (!) nog voor rust terug tot 3-2. De gasten dachten in de tweede helft dat er wat te halen viel in Hoogkerk, maar Frank van der Veen maakte vlak voor tijd de bevrijdende 4-2. Al met al een ‘normale wedstrijd’ met een ‘normale uitslag’. In de Derde Klasse C kwam Marum pas aan het eind aan de overwinning en daarmee kreeg het te veel. Marum verloor met name in de tweede helft de controle tegen De Pelikanen, dat terecht op 1-2 kwam. In het laatste deel speelde Marum ‘1 op 1’ en maakte in de laatste vijf minuten twee doelpunten. Jacob de Wit tekende voor 2-2 en A-junior Youri Wernet, die de assist gaf bij 2-2, maakte ook de uiterst gelukkige 3-2. Marum houdt stand in de top van de ranglijst en moet alleen NEC Delfzijl voor zich dulden. Eindelijk! Veenhuizen heeft de eerste overwinning binnen. De ploeg van Marcel van Veenen ging in Scheemda- voormalig tweede klasser!- met een 2-3 zege aan de haal. Op basis van de eerste helft was de zege verdiend. Veenhuizen liet toen goed combinatievoetbal zien, maar kwam tegen de verhouding in op achterstand. Veenhuizen raakte niet in paniek. Een van richting veranderd schot van Bram Schmidt bekende de gelijkmaker en opkomende back Brian Giezen (overgekomen van ACV) mocht 1-2 aantekenen. Na een 1-3 ruststand ging Veenhuizen mee in het spel van de thuisclub en kwam goed weg dat Scheemda een strafschop miste. Het werd uiteindelijk 2-3. “Probleem blijft de kansen afmaken. Maar deze wedstrijd tegen de hekkensluiter konden we niet verliezen”, zei de toekijkende Ferdinand Rozema. Pelikaan S deed het rustig aan in Westerlee. De Oostwolders wonnen met 0-2 . De rood-zwarten moesten vooral zorgen heelhuids thuis te komen. Voorzitter Wim Bulten was verbijsterd over de tegenstander: “wat een schoppers!” Beide clubs kregen een strafschop. Westerlee miste, Danny Holband scoorde wel vanaf de stip. Pelikaan S heeft samen met Poolster nog steeds de volle buit. Boerakker ging voor het eerst dit seizoen onderuit . De geel-zwarten werden verslagen door GRC Groningen. Door het verlies raakte Boerakker de koppositie kwijt, die nu in handen is van Amicitia VMC. Over twee weken staat deze kraker op het programma. Haulerwijkse Boys had geen moeite met Zeester. In Zoutkamp werd het 1-5. Louwjan Beijert zette Haulerwijkse Boys al vroeg op voorsprong. Halverwege tilde Thom Mulder de stand naar 0-2. De gasten waren veel beter. Door slordigheid kon Zeester nog een keer terugkomen, maar de Friezen kwamen nooit in de problemen. Door de winst klom de ploeg uit Ooststellingwerf naar de derde plaats. TLC won voor het eerst dit seizoen. De fusieclub uit Leek en Tolbert triomfeerde over Potetos. 3-1