KV Noordenveld onderuit in eigen zaal

REGIO - Korfbalvereniging Noordenveld trad aan tegen de christelijke korfbalvereniging Sparta uit Zwolle. Toch begon Noordenveld, in de Hullen, voortvarend tegen de Zwollenaren. Het speelde gedreven en wist Sparta goed partij te bieden in de openingsfase van de wedstrijd. Het eerste doelpunt in de wedstrijd kwam op naam van Simon ter Steege. Sparta had moeite met de druk die Noordenveld in de beginfase gaf. Aan het einde van de eerste helft wist CKV Sparta dan toch voor een klein verschil te zorgen. Het scoorde driemaal op rij en bracht daarmee de ruststand op 7-10. Aan het begin van de tweede helft was duidelijk dat de coach van de Zwollenaren in de rust de spelers flink had opgepept om meteen het verschil te maken in de wedstrijd. Sparta miste aan het begin van de tweede helft bijna geen enkel schot en wist al snel uit te lopen naar een grote voorsprong. De teller bij de Zwollenaren stokte uiteindelijk bij 29.
Zondag mocht OWK, na een stevige voorbereiding met wedstrijden tegen ROG, Sparta, Vitesse, WSS en DWA/ARGO, eindelijk dan de eerste competitiewedstrijd gaan spelen in de zaal. Vooraf was bekend dat de tegenstander van vandaag, VKC uit Siegerswoude, geen best veldseizoen had gedraaid. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ian Kluin namen de Oostwolders het heft in handen, en in no time stond er een stand van 6-0 op het scorebord door maar liefst 4 goals van Gert Schuitema, en een tweetal doelpunten van Frans Wobbes en Patrick Aalders. Vanaf 13-1 liet OWK de teugels een klein beetje vieren en tegen het einde van de eerste helft wist VKC hier toch nog van te profiteren, wat een ruststand van 15-5 tot gevolg had. De tweede helft kende eigenlijk een identiek spelbeeld als de eerste. Wederom was het OWK dat vanaf minuut één scherp was, en via een 18-5 en 18-7 stand stond er al snel een 21-7 op het scorebord. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op rekening van Sicco Koopmans (ditmaal toch maar weer een doorloopbal) en Patrick Aalders, waardoor er een eindstand bereikt werd van 32-12 in het voordeel van OWK 1.
Afgelopen zondag werd er begonnen met de zaalcompetitie. DES kreeg bezoek van WSS uit Oude Pekela, 1 van de titelkandidaten. Na een ongeconcentreerd begin, was het een eerste helft die alle kanten op ging. Beide ploegen knokten voor de bal en de punten en het ging goed gelijk op. Maar het was toch WSS dat aan het eind van de 1e helft een gat sloeg van 3 punten. Er werd gerust met een 10-13 stand. Na de rust werd de achterstand groter voor de Norgers, maar toch bleef het een wedstrijd. DES kon de aansluiting niet vinden, maar het duurde ook lang voordat de gasten de overwinning veilig stelde. In het laatste kwartier pakten de gasten een paar keer het doelpunt achter elkaar en was de pot gespeeld. Maar DES kan terug kijken op een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Uiteindelijk was de uitslag groter dan de wedstrijd recht toe deed, 19-28. Volgende week moet DES op bezoek bij OKO/Bies.