Boarding Voetbal Peize smaakt naar meer

Sport

PEIZE – Peize en omstreken kijken met volle tevredenheid terug op het eerste Peizer boarding voetbaltoernooi, dat onlangs werd gehouden in de Peizer sporthal.  Dertien clubs uit de regio maakten voor het eerst kennis met deze spectaculaire vorm van voetbal. De eerste winnaars: Yde de Punt 1 en VV Roden All Stars. 
“We hadden nog wel meer teams kunnen inschrijven, maar alles hadden we al geregeld”, stelt initiatiefnemer Bé Siegers. Het was duidelijk een succes. Vooral omdat het de eerste keer is. Van de boarding werd nog weinig gebruik gemaakt, maar dat is logisch: niemand had het ooit gedaan. Zaalvoetbal wordt gespeeld met een ‘plofbal’, maar daar heb je met boardingvoetbal niks aan, want de bal slaat dood als je de kant gebruikt. Voor boardingvoetbal bestaat een reglement, dat we gevolgd hebben. Zo is er een strafschop, maar een shoot-out”  De toernooidag was in tweeën gedeeld. In de morgenuren traden zes teams aan en ’s middags de overige teams.   De aftrap werd verricht door Gerard Kemkers, samen met Itse Rozema van bouwbedrijf Van der Sluis, die het materiaal leverde en tevens hoofdsponsor van het toernooi. “Kemkers vond het prachtig. Hij vond het heel apart. Hij ziet de toekomst van dit toernooi wel zitten”. Yde de Punt 1 won ’s morgens de poule, na de middag werd VV Roden All Stars winnaar. Teams kwamen overal vandaan, zelfs uit Drachten. De primeur trok aardig wat publiek, vooral nieuwsgierige mensen. Siegers is tevreden over het hele gebeuren. “Albert Douwsma, bedrijfsleider De Brinkhof in Norg, stelde al voor om de volgende editie Norg erbij te betrekken. Zijn idee is: de voorronde in Norg en de finale in Peize”.  De Peizenaar was ook tevreden over het organiseren van het toernooi.
“We kregen heel veel medewerking van de gemeente Noordenveld. Alleen al voor de opbouw, waar we heel veel uren- zaterdagavond zijn we al begonnen- in hebben gestoken en ook móchten steken”. Het is duidelijk, Boarding Voetbal Peize smaakt naar meer. “In februari gaan we evalueren. Ik wil zelf wel uitbreiden naar drie dagen. Maar goed, we gaan eerst om de tafel met de gemeente. Misschien houden we het ook wel bescheiden over een dag. We zullen ook met de gemeente overleggen over de datum. De oorspronkelijke datum was 18 januari, maar toevallig was de zaal verhuurd aan basketbal. Nu viel de dag, net na het Leekster Voetbalgala. In het reglement willen we zetten dat alcohol tijdens het  toernooi verboden is voor spelers.  Ook geen glaswerk in de kantine. Door van te voren regels te stellen willen we trammelant voorkomen. We gaan clubs in de regio aanschrijven. Ook daar kijken we scherp naar. We willen geen Voetbalgala-taferelen.”

UIT DE KRANT