Periodetitel voor vv Roden na winst op Sellingen en Peize komt niet verder dan een puntendeling

Sport

REGIO- VV Roden kwam via Nick ter Arkel al snel op voorsprong tegen Sellingen. Wat volgde was dat er door de voorwaartsen van Roden vele goede kansen om zeep werden geholpen om de voorsprong uit te breiden. De kansen werden niet benut en Sellingen deed dat wel en scoorde voor rust de gelijkmaker. Op een slecht veld had Roden het lastig om nauwkeurig het spel te maken. Sellingen stelde hier veel strijd tegenover en was sterk in de duels. Trainer Raveneau was content met de titel en de wijze waarop zijn ploeg zich staande hield. Het was niet één van onze beste wedstrijden. We hadden na de winterperiode nog maar één week goed kunnen trainen en dat was duidelijk te zien.’ In de 2e helft was Roden goed geconcentreerd en liep het via Robin van der Tuin uit naar de uiteindelijke 1-2 winst. Na lang blessureleed maakte Steinar Miedema in de 2e helft zijn rentree.

VV Peize trainer Elte Hofman was vooraf niet blij met een gelijkspel tegen Noordster geweest. Na afloop concludeerde hij dat de 1-1 eindstand terecht was. De 1e helft was Peize bovenliggend en kwam via Maurijn Timmer al snel op voorsprong. De ruststand werd met deze voorsprong bereikt. De 2e helft gooide Noordster er nog meer strijd in. Dat resulteerde in de 1-1 gelijkmaker. Er ontstond een felle strijd op de overwinning maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Trainer Hofman was blij dat zijn team weer in het ritme van wekelijks voetballen zat. ‘De afgelopen weken waren vervelend. Je kon wel iets plannen maar vaak vond dit door de weersomstandigheden geen plaats.’

VV Zevenhuizen speelde binnen 4 dagen 2 wedstrijden. Eerst donderdag tegen Oldeboorn. ‘We hadden lang niet gespeeld’, zei trainer Van der Ploeg. ‘We deden ons zelf tekort door maar gelijk te spelen. De kansen waren er zeker maar toch kwam Zevenhuizen achter.’ Johnny Aalders was net ingevallen toen hij met een verwoestend schot van 25 meter de verdiende gelijkmaker aantekende. Afgelopen zondag was de 2e wedstrijd in korte tijd tegen Geel Wit van Ameland. Na een kwartier stond Zevenhuizen via een penalty met 0-1 achter. Het liep op dat moment achter de feiten aan. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid en was Zevenhuizen goed bij de les. In de 1e helft had Zevenhuizen te veel ontzag voor de Amelanders. De 2e helft was dit niet meer het geval. Jeffrey Jonkman bracht de ploegen op gelijke hoogte. Jonkman had de winst binnen kunnen schieten maar hij mistte de kans. Van der Ploeg vond dat zijn ploeg na zo’n lange tijd zonder wedstrijden een prima strijd had geleverd. ‘We blijven er voor gaan.’ De trainer gaf aan dat het vertrouwen er absoluut is. Jammer was dat Ate Faber met een zware blessure uitviel en voor controle naar het ziekenhuis ging.