Op de valreep een punt voor TLC; fors verlies voor Pelikaan S

Sport

REGIO - Pelikaan S verliest ruim bij MASV. VEV’67 behaalt een onverdiend punt tegen Hoogeveen. ONR dendert door en wint nu van Twijzel. Veenhuizen recht hun rug en wint nu van Noordwolde. TLC pakt op de valreep een punt tegen SIOS. Haulerwijk rekent af met VVK.

Pelikaan S verloor terecht met 4-0 van MASV. ‘Het was de eerste helft al beslist’, zag trainer Wentink. ‘Na 3 minuten was het al raak na een snelle counter. Nog geen 5 minuten stond het al 2-0. In de 32e minuut werd het 3-0 en tevens de ruststand. De tweede helft speelden we in een andere formatie met veel druk over het hele veld’, probeerde Wentink het tij te keren. Het leverde wat kansjes op maar gescoord werd er niet. In de slotfase werd het nog 4-0 en kon Wentink niet anders constateren dan dat het een verdiende nederlaag was

VEV’67 trainer Pranger wad duidelijk in zijn commentaar. ‘We wonnen een onverdiend punt. Het was erg slecht en we hadden absoluut geen recht op iets. Het was een mirakel dat we niet verloren. Dat we dan alsnog een punt behaalden was dan een bonus. Het ontbreken van twee vaste krachten had zeker iets met de slechte wedstrijd van doen zag Pranger. Een schot op de paal en een 1 op 1 met de keeper van Hoogeveen waren wel de hoogtepunten. Daar stonden zeker vele scoringskansen van Hoogeveen tegenover. Het was dat Pim Wellinghof in goeden doen was. Met een aantal reddingen behoedde hij VEV voor een achterstand. De 0-0 namen we mee als “beloning”. Als je niet goed speelt dan moet je in ieder geval niet verliezen en dat deden we goed’, vond Pranger.

‘ONR had eigenlijk een veel grotere overwinning moeten behalen’, aldus trainer Kloosterman. ‘De 4-1 winst op Twijzel was maar een geringe weergave van de vele kansen die niet werden benut. ONR creëerde veel kansen en Leon Schievels (2x), Joseph Doku Dima en Janco de Boer maakten er met elkaar 4 waar zeker 4 of meer doelpunten niet misstonden.’ Het was dan ook een verdiende overwinning en ONR bleef hierdoor meedoen in de top van de ranglijst. Het debuut van Jort Havinga was naast de winst een hoogtepunt van de wedstrijd. Bij winst tegen Wykels Hallum (inhaal) kan ONR de 2e periode binnenhalen.

Veenhuizen trainer van Veenen was blij met de 2-1 winst tegen Noordwolde. De selectie had de koppen bij elkaar gestoken en had de zwakte van de afgelopen weken omgezet in sterkte. ‘We waren bovenliggend en gaven geen kans weg’, aldus van Veenen. ‘Toch kwamen we weer achter. Hetzelfde scenario van de afgelopen kwam als en deja-vu voorbij.’ Gelukkig rechtte Veenhuizen hun rug en via Sjoert Giezen kwam het op gelijke hoogte. In blessuretijd was het dezelfde Giezen die de 2-1 winst binnenschoot.

Haulerwijk kwam op een 0-1 achterstand. Trainer Schaap zag dat zijn ploeg geen grip op VVK kon krijgen. VVK bezit veel kwaliteiten. Jarno Hilhorst en Thomas van Waarden brachten Haulerwijk op voorsprong maar de rust werd met een 2-2 bereikt. Na rust vond trainer Schaap dat zijn ploeg meer controle had en dit uitte zich ook in doelpunten. Patrick Hilhorst (2x), Dennis Kamminga en Stijn Heijes bepaalden de 6-2 overwinning.

TLC had in de wedstrijd tegen SIOS de langste adem. Een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong. SIOS kwam terug en nam zelfs een 2-3 voorsprong. In blessuretijd werd het alsnog 3-3 in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Na de achterstand was het Allard Bolwijn die gelijk maakte. De 2-1 kwam van de voet van Wander Balkema die een verdwaalde vrije bal in het doel zag verdwijnen. Nadat de 2-3 achterstand op het bord kwam kon TLC met veel druk in de absolute eindfase via Daniel Pol de gelijkmaker binnentikken.