Old Stars Multisport Op Dreef

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Sport

RODEN – Met het onthullen van een nieuw logo door voorzitter Ger Laffra van Op Dreef en wethouder Kirsten Ipema van de gemeente Noordenveld sloeg sportvereniging Op Dreef een bredere koers in. Tegenwoordig is de benaming Old Stars Multisport Op Dreef. Elke vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.00 kan er gesport en bewogen worden in sporthal De Hullen in Roden.

Kirsten Ipema was bij de start aanwezig. ‘Dit is een mooie aanzet en nieuwe koers voor de oudere doelgroep voor een gezond en gelukkig leven in onze gemeente. En daarbij is ontmoeting en het gezamenlijk drinken van een kop koffie hierbij ook belangrijk.’ Zij bedankte ook de aanjagers van Old Stars, namelijk het Nationaal Ouderenfonds en de beide sportcoaches van Welzijn in Noordenveld Wouter Meertens en Marten Vogt. Ook Gerard Kemkers was uitgenodigd. Hij vertelde een stimulerend verhaal over gezondheid en sporten.

Secretaris Johan Menzinga benadrukte tijdens de afgelopen vrijdag gehouden open les dat de doelgroep breder wordt.’ Het gaat niet alleen meer om lichamelijk ongemak. Het is voor iedereen met een bepaalde leeftijd die samen wil sporten en bewegen. We zetten de deuren open voor mensen die om wat voor reden dan ook niet kunnen aansluiten bij een bestaande vereniging.’ De beide vaste trainers van de ochtend, Frits Maas en Clara Penninga, lieten de deelnemers kennismaken met een sport- en spelcircuit. Voor alle activiteiten geldt dat het niveau is aangepast aan de deelnemer en er geen sprake is van een competitiesport. Wie eens wil deelnemen kan gewoon op vrijdagmorgen langskomen.

UIT DE KRANT