Nieuw Roden is wel klaar met dit seizoen; Wilper Boys hadden moeten winnen

Sport

Roden neemt de volgende horde, nu winst bij Oldeholtpade. GOMOS loopt schade op tegen Annen. Peize dendert maar door na winst tegen Titan. De Wilper Boys maakt er een waar doelpuntenfestijn van tegen Blauwhuis. Zevenhuizen loopt tegen verlies aan tegen Geel Wit. Nieuw Roden zakt ver terug. Nu verlies tegen concurrent Bakkeveen.

Roden deed goede zaken na de winst in en tegen Oldeholtpade, aangezien concurrenten Helpman en Rolfer Boys punten lieten liggen. Trainer Raveneau was in zijn nopjes over de prestatie van zijn ploeg. ‘Het was erg leuk om naar te kijken. Doordat het hele team de taken goed uitvoerde konden we de tegenstander goed onder druk houden en hen geen enkele kans laten creëren. Na het verlies tegen GOMOS was dit een prima kans om dat recht te zetten. We waren weer met voetbal bezig.’ Robin van der Tuin (2x) en Nick ter Arkel scoorden voor Roden en bepaalden de 0-3 winst.

GOMOS had wel het plan om de winst bij Roden voort te zetten tegen Annen. ‘Dat lukte het eerste half uur prima’, zag trainer Veldman. Annen won de afgelopen weken al negen duels. ‘Dus het was wel oppassen geblazen. Een vrije trap werd door de muur van richting veranderd waardoor keeper Koning kansloos werd en de bal het doel in rolde. We waren het toen een beetje kwijt maar tegen de rust pakten we weer enigszins op aldus Veldman. Kort na de 0-1 rust kwam Annen door slecht verdedigen al snel op een 0-3 voorsprong.’ Mentaal was GOMOS geknakt wat juist tegen Roden het verschil had gemaakt. Youri Flik maakte voor GOMOS 1 zijn 1e doelpunt en bracht de 1-3 eindstand op het bord.

Peize ging verder met een reeks van overwinningen dit seizoen. Voor trainer Hofman was het wederom genieten. Uit statistieken bleek dat Peize in het begin en het einde van de wedstrijd vaak had gescoord. Zo ook tegen Titan was het binnen 20 minuten alweer raak. ‘Na deze voorsprong hadden we de controle over de wedstrijd. Compliment voor de jongens voor het keihard werken opnieuw’,  beaamde Hofman. Achtereenvolgend waren het Wilt Vlietstra, Ivar Cats en in de slotfase Patrick Timmer die de 3-1 winst beklonken.

Nieuw Roden leed een terechte 0-4 nederlaag tegen Bakkeveen vond trainer Smit. Er was totaal geen beleving, nadat Paasmaandag dat aspect juist zo goed was. Voor Smit was dit een groot raadsel. ‘Na de rust hadden we eventjes het idee dat er een ommekeer zou komen maar dit gevoel was al snel vervlogen. Eigenlijk zijn we klaar met deze competitie’, gaf de trainer aan. Hij is dan ook al bezig met het volgende seizoen. Veel jeugdspelers van de JO 19 maakten hun opwachting.

Zevenhuizen liep op Ameland tegen een kansloze 3-0 nederlaag tegen Geel Wit. Na vijf ongeslagen wedstrijden met 0 doelpunten tegen, viel dit trainer van der Ploeg ietwat tegen. Hij vond wel dat Geel Wit heel erg goed speelde. De trainer zag wel vertrouwen in zijn ploeg om de komende 3 wedstrijden punten te gaan behalen. De 16 jarige Daan Kiesbrink maakte zijn debuut voor Zevenhuizen 1.

De Wilper Boys speelde tegen hoogvlieger Blauwhuis een prima wedstrijd en had in de ogen Van trainer van Dijken 3 punten verdiend. Helaas werd het maar 1 punt. ‘We waren goed en beter aan de bal dan Blauwhuis. De Wilper Boys had zeker een aantal goede kansen, waaronder door Vincent ten Have, maar werden niet verzilverd. Binnen korte tijd stond het al 0-2 maar voor rust kwam De Wilper Boys via Gert van der Kaap en Vincent ten Have op gelijke hoogte. Na rust werd het al snel 2-3. Gert van der Kaap schoot 5 minuten later de verdiend 3-3 binnen. Er had meer in gezeten om de 3 punten te pakken’, aldus van Dijken. ‘Met 3 goals moet je eigenlijk de wedstrijd winnen. Helaas niet.’