Voetbalclinic bij vv Roden door dames van PEC Zwolle

Rotterdam, Netherlands, March 10th 2024: Britt Udink (17 PEC Zwolle) in action during the Azerion Eredivisie Vrouwen football game between Feyenoord and PEC Zwolle in Varkenoord in Rotterdam, Netherlands.  (Leiting Gao / SPP) (Photo by Leiting Gao / SPP/Sipa USA)
Rotterdam, Netherlands, March 10th 2024: Britt Udink (17 PEC Zwolle) in action during the Azerion Eredivisie Vrouwen football game between Feyenoord and PEC Zwolle in Varkenoord in Rotterdam, Netherlands. (Leiting Gao / SPP) (Photo by Leiting Gao / SPP/Sipa USA) Foto: Leiting Gao / SPP/Sipa USA
Sport

RODEN - Britt Udink, voormalig speelster van vv Roden, komt donderdag 2 mei met haar collega voetbalsters van PEC Zwolle naar vv Roden. Ze gaan dan een voetbalclinic verzorgen voor meiden van 10 t/m 18 jaar. Voor Udink is het leuk om voor haar eigen club iets te kunnen betekenen. Daarnaast wil ze natuurlijk het vrouwenvoetbal in onze regio stimuleren.

 Udink is van Heerenveen naar Excelsior gegaan. Daar moest ze een bijbaantje hebben om rond te komen. De vergoeding bij Excelsior was op dat moment maar 50 euro per maand. De afstand tussen Roden en Rotterdam is ook niet bevorderlijk en de wegen scheiden van elkaar. De club-loze Udink is bij een toernooi opgevallen. De teammanager van PEC Zwolle heeft haar gespot en zo is het contact ontstaan. Na enkele gesprekken en een stage is Britt nu met haar tweede seizoen bij PEC Zwolle bezig. ‘Tot nu gaat het goed en er zit nog wel rek in’, geeft ze zelf aan. In Zwolle traint ze 5 dagen per week en op dinsdag tweemaal. De afstand Roden Zwolle en vice versa is nog wel te doen. Udink heeft nu ook tijd om haar werk bij Food Cafe in Roden goed uit te voeren.

Marianne Hagenauw van vv Roden dames afdeling heeft samen met Udink het plan opgevat om een clinic te organiseren. De clinic kan door alle meiden uit de omgeving Roden worden bezocht. De deelname is gratis. Roden zet zich al jaren in om meidenvoetbal op de kaart te zetten. De aanvangstijd van de clinic is donderdag 2 mei om 14.00 uur. Op de velden aan de Norgerweg in Roden gaan de vrouwen van PEC Zwolle de deelnemers van een verschillende elementen van het voetbal voorzien. Je dient je voor de clinic wel op te geven via www.vvroden.nl

Afbeelding

UIT DE KRANT