Sportdag voor mensen met een beperking

Roden-organisatie-sportdag

RODEN – Sinds november 2014 bestaat de werkgroep Sport Opmaat Noord. Deze werkgroep heeft in januari 2015 een enquête verspreid onder de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een lichamelijke beperking. Daaruit kwam naar voren dat men graag een aantal activiteiten georganiseerd zag. Op zaterdag 27 februari is er de aftrap met een sportdag in sportcentrum de Hullen in Roden.

In de enquête kwam onder andere naar voren dat men graag wil weten wat de inwoners met een beperking uit de gemeente Noordenveld graag willen doen op het gebied van sport en bewegen. De werkgroep Sport Opmaat Noord is met de uitslagen van de enquête aan de slag gegaan. Wensen waren een overzicht van het aanbod, een sport- en beweegdag, kennismakingslessen en financiële ondersteuning.

De werkgroep is druk in voorbereiding met de sportdag op zaterdag 27 februari. Deze zal van 10.00 tot 14.30 uur worden gehouden. Iedereen die wil kijken en of meedoen is welkom. Om 14.30 uur zal het Nederlands Olympisch dames Team een rolstoelbasketbalwedstrijd gaan spelen. Deelname en entree is gratis. Wel dienen deelnemers zelf voor begeleiding te zorgen en sport- en zwemkleding mee te nemen. De organisatie vindt het prettig als mensen zich van te voren aanmelden. Ook voor vragen kan een ieder dan terecht bij jannettaroede@ziggo.nl.

In de werkgroep zitten Jannetta Roede ONR, Eddy Lagro Flotar, Johan de Groot Chi-do, Michel Nijenhuis Dijkmansport, Henk van der Meij GSV, Rudi Uil TC Nienoord en Hans metselaar FlyingRed zijn de verenigingen die dit samen oppakken. Sportcoach Esther Witte is, net als Joyce Mulder, lid van de werkgroep en in die hoedanigheid betrokken bij de organisatie. Op de foto enkele leden van de werkgroep Sport Opmaat Noord.