Sportevenementen in het voorjaar 

De eerste grote evenementen van 2022 hebben reeds plaatsgevonden. Denk aan het WK veldrijden, wat zeker bij de dames een aantal grote successen opleverde. Bij de mannen bemachtigde Nederland een puike tweede plaats. Ook het EK futsal vond plaats in januari van dit jaar. Het evenement werd dit jaar in Nederland georganiseerd, waarbij Amsterdam en Groningen als speelsteden dienden. Even leek het Nederlands elftal de volgende ronde te halen; ze werden in het laatste groepsduel tegen Servië alsnog uitgeschakeld. Wat mogen we nog meer verwachten van de sportevenementen dit voorjaar? 

Doordat het er rond het coronavirus steeds beter uit gaat zien, kunnen evenementen weer gezamenlijk worden bekeken. Het is veel gezelliger dan evenementen alleen bekijken! Wie van jullie weet de sportwedstrijden het beste te voorspellen? Waag onderling een gokje en als u geluk heeft, kunt u uw geluk beproeven in een van de legale online casino’s. Wie weet wat voor moois de avond brengt! 

Olympische Spelen belangrijkste sportevenement 
Ieders ogen zijn vanzelfsprekend gericht op de Olympische Spelen, welke vrijdag 4 februari gestart zijn. Het evenement duurt nog tot eind februari, waarbij verschillende Nederlandse deelnemers kans maken op een (gouden) medaille. Voor Sven Kramer worden dit de laatste Olympische Spelen. Hij neemt dit jaar voor de vijfde keer deel. De vorige edities pakte hij al een groot aantal gouden medailles. Lukt het hem nu opnieuw om de eerste plek te bemachtigen? Hij doet op verschillende onderdelen mee aan de Olympische Spelen. Veel ogen zullen ook gericht zijn op Irene Schouten en Suzanne Schulting. Zij verkeren al enige tijd in bloedvorm. 

ABN AMRO World Tennis Tournament 
In Nederland zelf wordt in februari het ABN AMRO World Tennis Tournament georganiseerd. In eerste instantie zou Daniil Medvedev deelnemen aan dit toernooi, de nummer twee van de wereld en verliezend finalist op de Australian Open. Hij heeft echter op het laatste moment af moeten zeggen. Ook verschillende kandidaten voor de overwinning gedurende dit toernooi zeiden al af, onder meer door besmettingen met het coronavirus. Een teleurstelling voor de organisatoren van het evenement, wat jaarlijks in het Rotterdamse Ahoy georganiseerd wordt. Voor het eerst zijn er ook weer supporters welkom. 

Andere evenementen waar men zich op kan verheugen zijn het WK Allround en WK Sprint, welke kort na de Olympische Spelen in Peking volgen. Ook het WK Shorttrack komt er nog aan dit voorjaar. De schaatsers reizen vanuit China door naar het Canadese Montreal voor dit toernooi.