Sportgala van Noordenveld: gaat Linda Boelens voor de tweede op rij?

NOORDENVELD – Slechts twee nominaties voor de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’. Waar er bij de talenten veel dames aanwezig zijn, is de spoeling voor ‘Sportvrouw van het Jaar’ nogal dun. Toch zijn de twee genomineerden niet zomaar sporters. Dit jaar kan Linda Boelens enerzijds haar titel prolongeren, terwijl Maaike Verweij anderzijds als kersverse genomineerde de categorie op haar naam kan schrijven. De Krant blikt vast vooruit op het Sportgala van Noordenveld, wat eind januari weer op het programma staat.
We beginnen met de regerend Sportvrouw van het Jaar. Linda Boelens dus. De Norger won vorig jaar deze prestigieuze titel. Ook dit jaar gooit ze hoge ogen. Als één van de grote kanshebbers voor de regionale ereklasse in Norg, is het nogal een prestatie dat ze ook daadwerkelijk in eigen huis won. Samen met paard Fantijn walste ze over het groene terrein in ‘haar Norg’. Ook won Linda de Slag om Hemelvaart. Deze werd verreden over drie wedstrijden, in Marum, Grootegast en afsluitend in Roden. Samen met El Nino ging Linda er wederom met de prijzen vandoor. Een grootse prestatie, alweer!
En dan is er nog Maaike Verweij. Maaike is marathonschaatser en is sterk op de lange afstanden. Ze is onderdeel van de NSPE Skate Force, een team bestaande uit zeventien schaatsers. Maaike is een talent, maar wordt tot de ‘oudere’ categorie gerekend, vanwege haar unieke prestaties. Zo werd ze vierde op het Nederlands Kampioenschap en traint ze met Olympisch kampioene Irene Schouten. Dat trainen doet ze vier tot vijf keer per week. Haar doel: de nationale top bereiken. En eerlijk is eerlijk, ze schurkt er tegenaan. Lukt het Maaike om de opvolger van Linda Boelens te worden?