Sprookje van Norg ‘speultje’ van de toekomst

NORG – De afronding van het Tuigpaardenconcours in Norg op dinsdag 26 juli heeft als kern het ‘speultje’ van de toekomst. Omstreeks half elf ’s avonds begint onder kunstlicht en met vrolijke muziek uit luidsprekers het Sprookje van Norg.

Het bestuur heeft er overleg over gehad met vertegenwoordigers van de drie stamboeken die met paarden deelnemen aan het 39ste landelijke concours in Norg. KWPN-tuigpaarden, Friese Paarden en Hackney’s doen vanaf vier uur ’s middags mee aan de tientallen wedstrijden en deze rassen komen ook tijdens het sprookje in de ring. Ze laten het publiek originele en creatieve shows zien. Hiermee krijgt het einde van het concours weer een originele afronding. Het publiek reageert hier altijd op met veel applaus.

Over de precieze invulling van het slotprogramma wil het bestuur van het Tuigpaardenconcours Norg zich niet uitlaten. “Het is en blijft een verrassing voor de bezoekers”, zo is de opvatting.

De organisatoren van het Tuigpaardenconcours Norg zijn zeer tevreden over de online kaartverkoop. Het boeken van reguliere toegangskaarten en VIP-kaarten via de website stichtingnorgermarktconcours.nl verloopt uitstekend. Ook uit het buitenland komen steeds meer bezoekers. Onlangs nog bestelde een groep van 10 paardenliefhebbers uit Ierland toegangsbewijzen voor het jaarlijkse Tuigpaardenconcours Norg. Dit begint ’s middags om vier uur en loopt onafgebroken door tot ongeveer elf uur in de avond.