Stalen deuren voor ieder huis

Dé deurtrend van nu is ongetwijfeld de stalen deur. Dat is niet zo gek, want dit type deur is stijlvol en heeft talloze mogelijkheden. Of je nou in een rijtjeshuis of groter woont, en stalen deur is een echte blikvanger. Daarnaast is een stalen deur ook nog eens erg duurzaam. Als je overweegt een stalen deur aan te schaffen, wil je natuurlijk graag weten welke opties er zijn. Als het op stalen deuren aankomt, is de keuze enorm. Dat maakt het kiezen van de juiste deur niet makkelijk. In dit artikel lees je daarom alles wat je weten moeten over de stalen binnendeur.

Verschillende soorten stalen deuren

Allereerst kun je kiezen tussen verschillende soorten deuren. Zo kun je bij stalen binnen deuren Metalworxx kiezen tussen de volgende typen deuren:

Draaideur

De stalen draaideur bevat een draaimechanisme dat bestaat uit scharnieren. Op deze manier kan de deur via een draaibeweging geopend worden. Door middel van een magneetsluiting sluit de deur netjes na gebruik.

Taatsdeur

Ook de taatsdeur opent door middel van een draaimechanisme. In tegenstelling tot de draaideur bevindt deze zich echter in de vloer en aan het plafond, waardoor het niet zichtbaar is. Dit geeft de deur een mooie minimalistische look.

Schuifdeur

Bij de schuifdeur wordt gebruik gemaakt van een schuifsysteem door middel van een rail. Doordat er niet sprake is van een deur die zich richting een ruimte opent, bespaart de schuifdeur veel ruimte. De rail kan in of voor de wand geplaatst worden. Daarnaast kan er ook voor een barndeur gekozen worden.

Onderdelen van een stalen deur

De volgende stap is het kiezen van de elementen. Zo kun je kiezen voor een enkele deur. De enkele deur wordt meestal tussen twee ruimtes geplaatst. Verder kun je kiezen voor een dubbele deur. Deze deur bestaat uit twee enkele deuren en zorgt voor een ruimtelijkheid en veel doorgangsruimte. Zowel de enkele als de dubbele deur kan uitgebreid worden met een zijpaneel. Deze panelen kunnen een dichte wand vervangen wat zorgt voor meer licht en een ruimtelijk effect.

Voordelen van de stalen deur

De stalen deur kent vele voordelen. Zo lijken ruimtes extra licht en groot bij het gebruik van stalen deuren, waardoor je kunt besparen op elektriciteit. Een ander voordeel van de stalen deur is dat deze erg onderhoudsarm is. Ook zijn stalen deuren erg sterk, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Dat maakt dat een stalen deur ook in gezinnen met kinderen geen probleem is. Verder is de stalen deur erg duurzaam en gaat deze lang mee. Daardoor is het investeren in een stalen deur zeker de moeite waard, omdat je bij de aanschaf van een stalen deur tientallen jaren vooruit kan.

Wat maakt de stalen deur zo bijzonder?

Het bijzondere aan een stalen deur is dat deze bij ieder interieur past. Stalen deuren zijn tijdloos en strak en hebben daarnaast een luxe en moderne uitstraling die in ieder huis past. Ook creëren stalen deuren optisch extra ruimte en geven ze daarmee een gevoel van vrijheid. Tot slot zijn stalen deuren erg veelzijdig; zowel in de keuken, badkamer als woonkamer past een stalen deur. En omdat de keuze in deuren en elementen groot is, is er voor elke ruimte een passende deur. Om erachter te komen wat nog meer kan met een stalen deur, is dit artikel aan te raden.

Welke deur is voor welke kamer geschikt?

In sommige kamers zijn bepaalde typen stalen deuren handiger dan andere. Zo is in het geval van een smalle ingang naar een bad- of slaapkamer een taatsdeur of draaideur aan te raden. Dit komt omdat een taats- of draaideur veel minder breedte nodig heeft dan een schuifdeur. Mocht de ingang breder zijn, dan is juist een schuifdeur erg praktisch. Hetzelfde geldt voor een inloopkast. Het voordeel van een schuifdeur is namelijk dat deze geen extra ruimte nodig heeft om te openen. Naast praktische overwegingen speelt smaak natuurlijk ook een rol.

Of je nu voor een draaideur, taatsdeur of schuifdeur kiest, een stalen deur geeft hoe dan ook een prachtige exclusieve look. Een echte eyecatcher dus!