Start seizoen Damclub Roden/Leek

RODEN – Dinsdag 6 september begint het damseizoen voor de leden van de Damclub Roden/Leek met de onderlinge competitie . Meervoudig clubkampioen Eric van Sonderen verdedigt dan zijn titel in Sportcentrum Leek, het clublokaal van de vereniging.

De club neemt ook dit jaar weer met twee tientallen deel aan de landelijke competitie, het eerste speelt in de sterke 1e klasse, het tweede in de meer regionale tweede klasse. De eerste ronde van de landelijke competitie vindt plaats op zaterdag 17 september.

Voorafgaand aan de onderlinge competitie van de senioren start elke dinsdag om half zeven het dammen voor de jeugd. De afgelopen jaren was de jeugd van de club zeer succesvol. Huidig clubkampioen is Martijn Matthezing, terwijl Ilse Barf natuurlijk de kroon spant met nationale titels op haar naam in diverse leeftijdsklassen. Om de belangstelling voor de mooie en nuttige denksport dammen te stimuleren, kunnen kinderen gratis tien damlessen volgen, met als mogelijk resultaat het behalen van het van der Waldiploma. De lessen worden verzorgd door ervaren clubdammers en vinden plaats op dinsdag tussen half zeven en half acht in het clublokaal, Sportcentrum Leek. Nadere inlichtingen zijn te vinden via de website van Damclub Roden/Leek. Aanmelding voor de gratis damlessen kan via e-mail: hwtendamme@home.nl.