Stefan Wendel loopt halve marathon op Blue Monday

Roden Stefan Wendel

RODEN –  In navolging van de succesvolle  ‘Koplopers marathon’ op Terschelling om geld in te zamelen om depressie de wereld uit te helpen, heeft Stefan Wendel uit Roden opnieuw een hardloopevent georganiseerd: de MIND Blue Monday Run, een halve marathon door de Blauwestad. Een run voor het goede doel  ‘Wij zijn MIND’, een platform om de psychische gezondheid van mensen te verbeteren.

Stefan Wendel weet als geen ander wat depressie is en wat het met mensen kan doen. Hij kampte er zelf mee en verloor zijn vader aan de vreselijke ziekte. Hardlopen hielp Wendel om er weer bovenop te komen. Op de internationale dag van de depressie, Blue Monday organiseert hij de MIND Blue Monday Run, een sponsorloop om geld op te halen voor de supportgroepen van de Depressie Vereniging.

“Met deze run wil ik aandacht vragen voor depressie en depressie bespreekbaar maken. Hardlopen is, dat weet ik uit eigen ervaring, een goed medicijn om de kans op depressie te verkleinen en vooral ook om te verlichten. ” De bekende Nederlandse psychiater Bram Bakker loopt ook mee. Wendel hoopt dat zijn deelname voor nog meer bekendheid zorgt voor de run en voor MIND.  De halve marathon wordt op 15 januari gelopen door de Blauwestad.

Stefan een handje helpen? Steun Stefan en de MIND Blue Monday Run! Een directe donatie doen kan natuurlijk ook: DONEREN