Stichting Loopsport Norg scoort met prachtige crossloop

sportlight1

sportlight2In the sportlight: Intersport Superstore Herfstcross

NORG – In Norg vindt zaterdag 28 november de twintigste editie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross plaats. Senioren starten om 14.30 uur, vanaf 13.15 uur is er de Roma Opticiens jeugdcross. De organisatie is in handen van de Stichting Loopsport Norg. Het parcours is geheel onverhard en heeft een lengte van in totaal ongeveer negen kilometer, drie ronden van drie kilometer. De cross is de laatste wedstrijd van 2015 van het loopcircuit Noord Nederland.
De ‘cross-zaterdag’ start dus vanaf 13.15 uur met de jeugdcross. Vanaf 13.15 uur kunnen kinderen tot en met zeven jaar hun vijfhonderd meter afleggen. Om 13.25 uur starten de acht- en negenjarigen voor de kilometer en om 13.35 uur begint de categorie 10 tot en met 12 jaar voor hun 1500 meter. Dertien- tot en met vijftienjarigen lopen vanaf 13.45 uur twee kilometer. Jeugd betaalt vier euro om deel te nemen en ook deze cross gaat over een volledig onverhard bosparcours. Er zijn diverse prijzen te winnen en iedere deelnemer krijgt een leuke herinnering. Om 14.30 uur beginnen de senioren aan de negen ongetwijfeld zware kilometers.

De Intersport Superstore Roden Cross in Norg werd vorig jaar onder bijzonder koude omstandigheden verlopen. Het parcours van het afsluitende onderdeel van Loopcircuit Noord Nederland was door de (droge) weersomstandigheden snel en ook verschenen er diverse zeer snelle lopers aan de start. Voor de start zorgde het Skechers Demoteam in de kleding van Tunderwear en onder de bezielende leiding van Yvonne Ruiter voor een hartverwarmend optreden. Ook kon men meedoen aan een gezamenlijke warming-up. Olfert Molenhuis uit Assen legde de bijna negen kilometer af in een vooraf voor bijna onmogelijk gehouden tijd van 28:40 minuten. Henk Bakker uit Groningen (29:45 min), Edwin Slijkhuis uit Groningen (29:51) en Adriaan Fransen uit Assen (29:59) wisten de afstand ook nog binnen een half uur af te leggen. Voor de Roma Opticien Jeugdcross werden voor de diverse leeftijdscategorieën verschillende afstanden gelopen. De koude omstandigheden hadden duidelijk invloed op de deelnemersaantallen, maar desondanks was het erg leuk om te zien en werd er flink afgezien door de toppers van de toekomst.

Intersport Superstore Roden steunt de crossloop al enige tijd als hoofdsponsor. Het bedrijf van Emiel van der Heide en Catrin Barth biedt een ruime keuze in een uitgebreid assortiment aan sterke A-merken en exclusieve merken en is bij de uitstek de specialist in onder meer voetbal, fitness, running, wandelen, zwemmen en indoor. De hoofdsponsor past uitstekend bij Loopgroep Norg, een groep die al sinds november 1990 bestaat. Men traint iedere zondag in de prachtige bossen van de Langeloerduinen in Norg. Steevast wordt verzameld op de onverharde parkeerplaats tegenover de Norgerberg, waar telkens vanaf 9.30 uur getraind wordt. De trainingen duren een uur tot vijf kwartier en worden gegeven dor gediplomeerde trainers. Voor alle lopers zijn de trainingen goed te doen. Ook beginnende lopers zijn welkom. Naast serieuze trainingen staat ook gezelligheid voorop. In aanloop naar de herfstcross konden zowel volwassenen als kinderen gratis trainen. Zes keer zelfs, in samenwerking met beweegdorp Norg.

De Stichting Loopsport Norg is ontstaan uit Loopgroep Norg en is opgericht in 1997. Doel van de stichting is het promoten en bevorderen van de loopsport in Norg en omstreken. De vaste activiteit van de stichting – onder voorzitterschap van Gerard Meijers- is dus het organiseren van de herfstcross. De organisatie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross staat bekend als perfect. Er is kleed- en douchegelegenheid aanwezig en inschrijven voor de loop kan op zaterdag 28 november van 12.00 uur tot 14.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Gomos aan de Schapendrift. Opgeven kan overigens ook via www.inschrijven.nl. Jeugd betaalt vier euro inschrijfgeld, voor senioren zijn de kosten variabel. Deelnemers betalen acht euro zonder chip of met de eigen gele chip. De kosten voor deelname bedragen 9,25 euro met eigen groene chip en 13 euro, inclusief aanschaf van een groene chip.

Activiteit: Intersport Superstore herfstcross
Organisatie: Stichting Loopsport Norg
Datum: 28 november
Tijd: 13.15 uur (junioren) en 14.30 uur (senioren)
Inschrijven: www.inschrijven.nl
Contact: Egbert Wendel, loopsportnorg@home.nl of 0592-614141.