SV Marum gaat op ‘ontdekkingsreis’

svmarum

Nieuwe trainer Marcel Pol

MARUM -  SV Marum degradeerde het afgelopen seizoen naar de derde klasse. Toch gaat het de nieuwe trainer Marcel Poll te ver om zijn ploeg als titelkandidaat aan te merken. Daarvoor is de tegenstand te groot en zijn ploeg wellicht wat te jong. Bovendien is het maar de vraag wie straks voor de doelpunten moet gaan zorgen.
‘Wilco Elshof scheurde eind vorig seizoen zijn kruisband. Wilco was toch verantwoordelijk voor een groot deel van de productie. Een andere aanvaller, Carlo Roffel, vertrok naar SVMH. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg, maar het gebrek aan scorend vermogen baart me wel een beetje zorgen. Daar ben ik eerlijk in’, zegt Poll, die met FC Grootegast vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse. ‘Ik heb daar 2,5 jaar prima gewerkt. En hoewel ik het goed naar mijn zij had was het tijd voor wat anders. 3,5 jaar kan ook zomaar te lang zijn.’
Behalve Roffel vertrok ook een andere sterkhouder. ‘Melle Kuipers is naar Oranje Nassau gegaan. Maar goed, ik heb een leuke ploeg. Voor ons wordt het een soort van ontdekkingsreis. We moeten eerst de verdedigende organisatie maar eens goed neerzetten. Daarna zien we wel verder. Ik wil me overigens ook niet helemaal verschuilen hoor. We willen wel degelijk een rol van betekenis gaan spelen.’
Marum had graag in de Friese klasse uitgekomen. ‘Deze Groningse klasse is veel sterker. VV Groningen,  Appingedam, De Pelikanen, Lycurgus en Zuidhorn. Dat zijn heel goede ploegen hoor. Als je de namen van VVG ziet, dan zijn zij de titelkandidaat. Marum is en blijft ambitieus. Doel is om op termijn terug te keren naar de tweede klasse. Iedereen is enthousiast, er is veel beleving bij de club. De organisatie rondom het eerste kan wellicht wat beter. Maar daar gaan we aan werken.’

Poll heeft in Kees Pranger een assistent-trainer in opleiding. ‘Kees is m’n voetbalvriend. Ik heb zelf twee jaar met hem gespeeld. Hij gaat de cursus TC3 volgen. Kees staat meer tussen de jongens, ik er wellicht wat verder van af. Het lijkt me een ideale combinatie.’