SVMH moet constanter worden

Niebert SVMH_

NIEBERT – Soms kunnen de mannen van SVMH echt de pannen van het dak voetballen. Soms echter – te vaak in elk geval- is er sprake van een off day. En dus bleek SVMH ook het afgelopen seizoen te wisselvallig om een rol van betekenis in de Vierde Klasse te kunnen spelen. Uiteindelijk werd de ploeg van trainer Patrick van Nimwegen tiende, net genoeg voor klassenbehoud. Als Van Nimwegen er in slaagt zijn ploeg wat constanter te laten worden, dan moet er voor de ploeg dit seizoen meer inzitten.

SVMH – van 1933, de eerste wedstrijd in het bestaan werd gespeeld tegen JVV uit Jonkersvaart- is een gezelligheidsclub. De sfeer is belangrijk, prestaties lijken wel eens van ondergeschikt belang te zijn. Dit seizoen moet het dan maar eens gebeuren. Trainer Van Nimwegen kan in elk geval beschikken over een brede selectie, want hij startte met twintig spelers aan de voorbereiding. In die voorbereiding organiseerde de club zelf een ‘voorbereidingstoernooi’, waarin het ondanks het feit dat er nog niet heel lang getraind was, een aardig visitekaartje af. De deelnemende clubs speelden elk drie duels. In die drie wedstrijden haalde SVMH zeven punten, net zoveel als de uiteindelijke winnaar Niekerk. Boerakker werd met drie uit drie derde, GVB bleef puntloos en werd laatste.
Ook in de beker ging het aanvankelijk goed met SVMH. De uitwedstrijd tegen Meeden werd met 6-1 gewonnen en ook het 2-2 gelijkspel tegen FC Lewenborg uit Groningen mocht er zeker zijn. De laatste – en beslissende bekerwedstrijd ging echter verloren. ZNC uit Zuidbroek bleek namelijk met 5-1 te sterk en bekert door. SVMH kan zich daardoor volledig richten op de competitie.
Meer dan de tiende plaats in de vierde klasse. Daar zal SVMH tenminste voor moeten gaan. Op voorhand is de kracht van de klasse lastig in te schatten. Maar met spelers als een Halbin Wiersema, een Carlo Roffel en de gebroeders Koster moet meer mogelijk zijn. Zondag rolt de bal weer voor SVMH. Dan speelt de ploeg op eigen veld tegen THOR uit Lippenhuizen. Een week later staat een uitwedstrijd op het programma naar SV Hoogersmilde. Het wordt zo ondertussen wel een keer weer tijd voor een succesje in Nuis-Niebert.