‘t Hoge Holt neemt afscheid van Joke van der Zee

Roden Hoge Holt afscheid_

‘Ze was gewoon een leuke, lieve collega’

RODEN – Voor Joke van der Zee uit Roden stond donderdag 9 oktober 2014 al een tijdje rood omcirkeld in de agenda. Reden: dan nam ze definitief afscheid van het onderwijs. Ze werkte de laatste veertien jaar van haar werkzame leven- ze geniet straks van haar pensioen- op ’t Hoge Holt in Roden. Als onderwijsassistente en als juf van groep oranje, want op de prachtige school in Roden werkt men met kleuren. Met stille trom vertrekken zat er voor Joke bepaald niet in.

Het begon al in de ochtend, toen ze op het schoolplein werd toegezongen door de uitbundige leerlingen. Vervolgens werd ze toegesproken in de hal van de school. Daarna nam ze afscheid van de groepen en een half uur voor haar onderwijsloopbaan er dan echt opzat, genoot ze samen met leerlingen van poppenkastvoorstelling. Om even na twaalven liep ze naar buiten, waar ze door een Ford oldtimer gehaald werd. De prachtige auto- met de kenmerkende toeter- bracht haar veilig naar de Dorth in Roden. De auto bleek veel te klein om alle cadeaus van leerlingen en ouders mee te nemen. En dus moest dat allemaal nagebracht worden. Om het afscheid compleet te maken at ze ’s avonds met haar collega’s een heerlijke pizza.

‘Joke is een doorzetter’, vertelt directeur Nettie Feenstra. ‘Bovendien is ze altijd meegegaan met de vernieuwingen in het onderwijs. Dat is echt heel knap. Verder had ze compassie met de kinderen en was ze vrijwel nooit ziek. Als ze in veertien jaar twee weken ziek is geweest, dan is dat veel.’

Een prettige collega dus. ‘Zonder meer’, vervolgt Feenstra, die leiding geeft aan de 127 kinderen. ‘Ze is rustig, maar was er altijd wel. We zullen haar echt missen.’ De taken van Joke worden overgenomen door Annemarie Brink en Hilde van Hell.