Taalhuis Leek opent op 7 december

LEEK – Ook Leek krijgt een Taalhuis. En wel vanaf morgen. Gemeente Leek opent op donderdag 7 december het Taalhuis in Bibliotheek Leek. Het Taalhuis is een plek voor inwoners waar zij hun vaardigheden op het gebied van lezen, schrijven en op de computer kunnen verbeteren. De taalcoördinator heeft spreekuur in Bibliotheek Leek aan de Waezenburglaan 53 in Leek. Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen kan zonder afspraak binnen lopen.

In het Taalhuis staan een professionele coördinator van het Alfa-college en speciaal geschoolde vrijwilligers klaar om de inwoner te ondersteunen. De hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte; kleine successen behalen en dan steeds een stap(je) verder. Dat is de manier waarop zij werken. Naast de Taalhuizen in Grootegast en Zuidhorn is dit het derde Taalhuis in de toekomstige gemeente Westerkwartier. Het Taalhuis wordt ondersteund door Biblionet Groningen, Stichting Lezen en Schrijven, Noorderpoort, Alfa-college en Humanitas Westerkwartier.

Wie vragen heeft over het Taalhuis kunt kan contact opnemen met de taalcoördinator Leek, via e-mail taalhuisleek@gmail.com, telefonisch via het servicepunt van het Alfa-college 0800 – 8100 of via het algemene nummer van Stichting Lezen en Schrijven 0800 – 023 44 44.