‘Taart van de Krant’ voor Hannie en Sjoerd de Vegt uit Leek

Roden taart van de krant

NORG – Hannie en Sjoerd de Vegt uit Leek ontvingen deze week de taart van de Krant. Zij kregen de lekkere taart aangeboden van Bakkerij van Esch in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

‘Normaal reageer ik nooit op zulke berichten’, typte dochter Nancy de Vegt in een Facebook-berichtje aan de Krant. ‘Maar nu wil ik toch echt graag laten weten dat mijn ouders een taart verdienen. Dit zijn geen gewone ouders, de mijne zijn uniek!’, vervolgde ze haar boodschap. Al is Nancy enig kind, verwend is ze niet. Sterker nog: ze genoot een tamelijk spartaanse opvoeding. Zo bedacht ze op een dag dat ze niet meer naar school wilde. Prima, zei vader Sjoerd. “Hij zette me in de auto, reed linearecta naar de kippenslachterij van Heijs en zette me uit de auto. Niet naar school? Dan aan het werk!”, lepelt Nancy een anekdote uit haar jeugd op. ‘Of die keer dat ik de kranten van mijn krantenwijk in de sloot dumpte en lekker met een vriendin in het gras ging zitten. Om half 10 was ik nog niet thuis. Stond m’n vader ineens achter me op zijn klompen. Echt, ik ben nog nooit zo hard naar huis gerend. Ik werd hard aangepakt. Maar dat is iets waar ik ze nu dankbaar voor ben. Sterker nog, ik voed mijn zoon ook streng op. Normen en waarden vind ik belangrijk. Mijn ouders zijn er áltijd voor me. Wat ik ook doe, waar ik ook ga. Ik woonde in Winterberg en ook daar kwamen ze regelmatig op bezoek. We hebben veel meegemaakt. Van diepe dalen –mijn vader en ik zijn beide voor de dood weggehaald, mijn schoonmoeder is overleden- tot opa en oma worden. Door een wonder kreeg ik mijn zoon. Door een scheur in mijn milt, ontstaan door een cyste, zou ik helemaal geen kinderen kunnen krijgen. Althans niet op een natuurlijke manier. Toen werd ik zomaar zwanger. 15 juli ga ik trouwen en mijn vader geeft me weg! ‘Zoek jij de muziek maar uit waarop je me weg wilt geven’, zei ik tegen hem toen we samen in de auto zaten. ‘Wonderful tonight’, wordt het, wist hij onmiddellijk. Ik ben zó trots op hem. En ook op mijn moeder. Zij is ook als een moeder voor mijn vriend. Na de dood van zijn moeder heeft ze zich over hem ontfermd. Onvoorwaardelijk. Mijn ouders verdienen een taart.”