‘Taart van de Krant’ voor Pieter Jan en Saskia Lijzenga, Jarima Mollema en Mark Turksema

Roden van esch taartje de krant

RODEN – Pieter Jan en Saskia Lijzenga, Jarima Mollema en Mark Turksema uit Roden ontvingen deze week de taart van de Krant. Ze ontvingen de lekkere taart van Bakkerij van Esch in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

‘Graag wil ik voor het bloemetje of taart van de Krant 4 personen nomineren’, typt Inge de Franco in een mail naar de redactie van de Krant. Vier personen Inge, dat wordt dus een taart. Deel maar eens een gezellig bosje in vieren, dat wordt nog best een lastige. Maar eerst even waarom Pieter Jan, Saskia, Jarima en Mark een taart verdienen volgens Inge. De heren en dames spenderen heel wat kostbare vrije tijd op Muziekvereniging Noordenveld. Geheel belangeloos begeleiden ze kinderen met het beoefenen van een muziekinstrument, loopjes op muziek en leren de meiden alles over hoe je zo sierlijk mogelijk door de straten paradeert tijdens een oefening color guard, vertelt Inge. “En niet eens omdat dat hun eigen kinderen ook bij de muziekvereniging zitten, want behalve Pieter Jan en Saskia –die hebben een zoontje van twee- heeft er niemand van hen kinderen. Ik weet dat de kinderen het fijn hebben bij ze. Ze worden gemotiveerd op een heel leuke, plezierige manier. Dat is ook wat mijn eigen dochters altijd roepen. De één speelt saxofoon, de ander dwarsfluit. ‘Ze zijn zoooo aardig mam’, zeggen ze. Afgelopen zaterdag deed de jeugd mee aan het muziekfestival voor jeugdbands in Stiens. Wekenlang werd er onder leiding van Pieter Jan, Saskia, Jarima en Mark keihard geoefend. Niet alleen op de vaste dinsdagavonden, ook op zaterdag -in de regen- achter het gemeentehuis. En dat allemaal naast hun drukke banen. Dat vind ik, en vele ouders met mij, heel bijzonder. Zelf ben ik ook actief in het vrijwilligersleven, maar wel omdat mijn kinderen betrokken zijn, eerlijk is eerlijk.

Namens de kinderen en ouders wil ik Pieter Jan, Saskia, Jarima en Mark heel graag bedanken voor hun tomeloze inzet. Het kost een hoop energie en vrije tijd en toch staan ze altijd weer enthousiast voor de groep!” Dik verdiend dus, die taart Pieter Jan, Saskia, Jarima en Mark! Dat ie maar lekker mag smaken!