Taxi Dorenbos raakt 4000 taxiritten kwijt

NORG – Taxi Dorenbos is ongeveer vierduizend ritten kwijtgeraakt door een fout in het softwaresysteem van het bedrijf. Hierdoor zijn ritten die tussen donderdagmiddag 30 november en zaterdagochtend 2 december zijn geboekt, uit het systeem verdwenen. Het bedrijf kan hierdoor niet achterhalen welke ritten wanneer zijn geboekt en wanneer die moeten plaatsvinden.
Door telefoongesprekken terug te luisteren, probeert het taxibedrijf zoveel mogelijk afspraken te achterhalen. Taxi Dorenbos zet nu extra taxi’s in, om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen de dupe worden van de systeemfout. Het bedrijf raadt klanten aan om vooral telefonisch contact op te nemen, zodat eenieder zeker weet of de geplande ritten nog in het systeem staan.
Volgens Bert Jakobs, woordvoerder van Taxi Dorenbos, lag het probleem niet aan het systeem, maar ging hier een menselijke fout aan vooraf.  Afspraken die per e-mail zijn gemaakt, dienen te worden teruggelezen. Daarnaast zijn bedrijven waarmee Taxi Dorenbos samenwerkt, verzocht opnieuw aanvragen in te sturen.
Het systeem loopt inmiddels weer goed, laat het bedrijf weten. Desondanks is het volgens hen onvermijdelijk dat sommige klanten de dupe zullen worden. Taxi Dorenbos garandeert wel dat voor klanten die de dupe dreigen te worden, zij binnen tien minuten een taxi kunnen laten aanrukken.