Tenminste een periode en altijd handhaving!

roden voetbal promotie 4

Start amateurvoetbal

REGIO – De bal gaat weer rollen. Na de betaalde voetballers trappen zaterdag en zondag de amateurvoetballers af. De verwachtingen? Die zijn hooggespannen. Zoals altijd. De selectie is fris en versterkt, de trainer is goed, de selectie breed en de verwachtingen hoog. Veel te hoog vaak. Hoe anders zal dat rond de winterstop zijn, als waarschijnlijk de eerste trainer al lang en breed weer op de keien staat.

VV Roden bijvoorbeeld, dat moet zicht kunnen hebben op het linkerrijtje. Zegt voorzitter Darwinkel. Met dank vooral aan trainer Wietze de Jong. Maar wat als Wietze straks zes wedstrijden op rij verliest? Minder hoog van de toren blaast SV Marum, dat degradeerde naar de derde klasse. De nieuwe trainer – Marcel Poll- gaat met zijn selectie op ‘ontdekkingsreis’. Dat gaat in elk geval gebeuren zonder sterspeler Elshof, die malheur aan de knie heeft. Bij SVMH is alles koek en ei. ‘Het gaat er om dat we scoren, niet wie ze maakt’, laat aanvoerder Ton Koster elders in de Krant weten. Wát een homogeniteit, kan niet misgaan daar in Nuis-Niebert. TLC zaterdag wil dit seizoen vooral het plezier terugvinden, terwijl Boerakker zakelijker moet spelen. ‘Minder cadeaus weggeven’, zo omschrijft Menco Oedzes het probleem van de ploeg het afgelopen seizoen. Kan Zevenhuizen ook in de vierde klasse stunten? De tijd zal het leren. Bij Wilper Boys is – zo zegt trainer Martin Lobers- de stijgende lijn ingezet en Haulerwijkse Boys wil, als het aan trainer Laagland ligt, het verloren gegane terrein zo snel mogelijk goedmaken. Haulerwijk hoopt op een zelfde seizoen als vorig jaar, Veenhuizen heeft het plafond nog niet bereikt en VEV’67 denkt het verlies van doelman Kleiker en spits Van der Zee wel op te kunnen vangen. De resultaten in de beker vertellen overigens een heel ander verhaal. Pelikaan S moet kampioen worden. Alle andere resultaten kunnen als teleurstellend beschouwd worden. TLC zondag moet het doen zonder de twee spitsen en ONR richt zich op een positie rond de vijfde plaats. Frank Konneman is idealist en wil dominant voetbal spelen. Benieuwd of zijn selectie genoeg kwaliteit heeft om dat ook daadwerkelijk te kunnen.  Bij CSVH is alle hoop weer gevestigd op doelpuntenmachine Johan Honebeek en bij Gomos gaat oefenmeester Ab Rutten aan de slag met een selectie die vol zit met ‘ideale schoonzonen’. Hoogkerk wil onder leiding van trainer Van den Berg een subtopper worden, terwijl Actief met trainer Peter Slijfer een oude bekende heeft teruggehaald. Overigens is deze Slijfer een stuk rustiger dan de Slijfer die we van vroeger kennen.
Kortom: we hebben er zin in. We handhaven ons allemaal. We gaan titels pakken en de trainers zitten allemaal heel stevig in het zadel. Nog wel. Maar wie weet. Wellicht gaat het allemaal prima straks. Zijn er in deze regio weer kampioenschappen te vieren. De Krant hoopt het en volgt het – zoals u gewend bent- op de voet. Clubs, spelers, trainers en bestuursleden; maak er wat van!