Teun de Vries, interim-directeur Welzijn in Noordenveld

‘Sinds november 2017 ben ik de interim-directeur bij Welzijn in Noordenveld. Wat bijzonder is, is dat ik bij de oprichting van Welzijn in Noordenveld betrokken was. Toen de gemeenten Peize, Roden en Norg opgingen in de gemeente Noordenveld, moest er één centrale welzijnsorganisatie voor de gemeente komen. Zo stond ik mede aan de geboorte van Welzijn in Noordenveld. Dat was in 2000.

Ik werk nu al 25 jaar voor mezelf. Ik word telkens voor andere klussen ingehuurd. Het meeste werk vind ik via LinkedIn. Daar heb ik de afgelopen jaren voornamelijk mijn opdrachten van gekregen. Bij WiN ben ik echter terecht gekomen via een aantal medewerkers die er al vanaf de oprichting bij zijn. Dat ik dagelijks vanuit Sleen naar Roden moet rijden is geen probleem. Het is maar driekwartier. De klus die ik hiervoor had, bracht me naar Venlo. Dan valt Roden wel mee.

Het mooie aan het werk bij WiN, is dat iedere dag anders is. Mijn doel is om de medewerkers te stimuleren zelfstandiger te worden. Daarnaast is het allerbelangrijkste het plezier. Mensen moeten plezier hebben in wat ze doen, dat maakt een organisatie ook sterker. Niets is zo dodelijk als iemand die uitstraalt dat diegene zijn werk niet leuk vindt. Dat straalt af op de hele organisatie.

Momenteel zijn we bij WiN druk bezig om de beroepskrachten uit te dagen met innovatieve ideeën te komen. Zo hou je een organisatie scherp. In totaal zijn er nu twaalf van die ideeën aangedragen, waarvoor een korte pitch zal worden gehouden voor een onafhankelijke jury. Er is duizend euro beschikbaar om één van die ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren. Het wordt interessant om te kijken wie met het meest vernieuwende idee komt. Het is hierin belangrijk om de medewerkers uit te dagen. Dat is goed voor WiN.’