‘TGV’ Nieuw-Roden raast over koploper Alteveer: 6-1

nieuw roden voetbal alteveer 2

nieuw roden voetbal alteveer 1

nieuw roden voetbal alteveer 3Oost-Groningers blijft totale afgang bespaard; Drenten nieuwe leider in 4C

NIEUW-RODEN – Insiders hadden het al voorspeld: Alteveer gaat nog punten verspelen. Nou, dat gebeurde zondag aan de Zevenhuisterweg, waar een TGV-trein genaamd Nieuw-Roden over de koploper denderde. Dat het slechts 6-1 is geworden mag een wonder heten. Dubbele cijfers waren zeker mogelijk. Door de grote overwinning heeft Nieuw-Roden ook de kop overgenomen.

Alteveer-supporters waren op weg naar het Drentse land het spoor bijster. In het veld was het niet anders. Nieuw-Roden overrompelde de gasten volledig. Na een eerste kopkans voor de bezoekers werd de verdediging uit Oost-Groningen volledig aan gort gespeeld. De thuisclub overliep het middenveld en genoot alle vrijheid op de vleugel waar Nick Matulessy keer op keer doorkwam en zijn tegenstander de hielen liet zien. “Gewoon ‘roemen’”, probeerde een van de Alteveer-spelers het tij nog te keren, maar er was geen houden aan. Na vijf minuten stond er al 2-0 op het scorebord. De eerste viel na een ingebrachte bal die door Wilco Drent voor het doel werd gekopt, waarna Nick Matulessy de niet te missen kans hoog in het doel joeg. De tweede na een uiterste precieze steekbal. Wilco poeierde 2-0 binnen. De toeschouwers op de ‘Rits Aalders’-tribune zagen het tafereel vol ongeloof aan. De bank van Alteveer viel stil. In een sneltreinvaart ging het door. Alteveer kreeg aanval na aanval te verwerken. Nick Matulessy en Jurjen Kampen (de keeper tikte de bal nog net corner) hadden twee doelpunten moeten toevoegen. Alteveer paste de eerste wissel al vlot toe. Broesder werd eruit gehaald. Voetballend had Alteveer niet veel in te brengen. Maar zelfs het kenmerkende fysieke geweld won het niet van de hongerige gastheren, die al weken op deze kraker aasden. Alteveer maakte al snel een letterlijk aangeslagen indruk, nadat keeper Bart Heikens in aanvaring kwam met de inkomende Sander Drent. Na een half uur werd het 3-0. Matulessy ontdeed zich weer eens van de tegenstander, sprintte naar de achterlijn en trok voor en het was Wilco die in het doel prikte. Zo gemakkelijk als Wilco het doel vond, zo moeilijk had Sander het met scoren. De bezoekers bleef verder niets bespaard- alleen meer doelpunten-bij een zeldzame tegenaanval bracht Bennie Striekwold met een knappe pass buitenkant schoen topscorer Roy de Wijk, die niet in de basis begon, in stelling, maar werd afgevlagd. Aan de andere kant liet Sander Drent opnieuw een kans liggen. Sander was even later de aangever op Wilco, die het speeltuig opnieuw hoog in het doel ranselde: 4-0! De doelpuntenhonger was nog niet gestild. Dat bleek uit de tirade van Rutger Hofsteenge: “Gewoon doen alsof het nog 0-0 is”. Op slag van rust een zoveelste scoringskans voor Sander, nadat Matulessy voor de zoveelste keer doorkwam over de vleugel. En opnieuw mikte Sander naast.

Met deze 4-0 zat de overwinning in de tas. Nou, waarschuwde de clubleiding, tegen BATO stond Nieuw-Roden ook met 4-0 voor en werd het nog superspannend: 5-4. Vanaf de tweede aftrap was Nieuw-Roden alweer snel bij het andere doel. Wilco dook in op een voorzet, maar raakte de bal niet. Vervolgens vloog een hoekschop van Rutger Hofsteenge bijna in de bovenhoek. Nick Matulessy dan, ook hij zag zijn doelpoging verijdeld, dankzij een katachtige reflex van de keeper. Nadat voor de verandering Wilco een kopkans niet kon benutten, moest er een fout in de Alteveer-defensie er aan te pas komen om de score op te voeren. Sander Drent haalde na mistasten in de achterhoede de achterlijn, gaf voor, diens voorzet werd door de 47-jarige Marcel Mik achter zijn eigen doelman gewerkt: 5-0. De thuisclub werd even weer in het zadel geholpen en deed het vervolgens zelf weer. Sander mocht randje buitenspel door, Wilco liep binnen: 6-0. Alteveer vond het genoeg zo en in de 66e minuut liep het even finaal uit de hand. Op het middenveld een opstootje tussen de spits De Wijk en Jurjen Kampen, die het met elkaar aan de stok kregen. Tot verbazing van iedereen gaf scheidsrechter twee andere spelers, waaronder Wilco Drent een rode kaart. De rode voor Ray de Boef (!) was terecht, want hij deelde een tik uit, maar Wilco was de verkeerde persoon. Arbiter Jeroen Keuter gaf het grif toe. “Maar ik kan het niet terugdraaien”, gaf hij tekst en uitleg. Na een afkoelingsperiode van tien minuten werd het duel sportief uitgespeeld. In de laatste fase begon Alteveer zowaar te voetballen en maakte De Wijk zijn faam als topscorer waar: 6-1. De Noord-Drenten verslapten maar kregen nog enkele gelegenheden. Invaller Niek Luyt trof net naast het doel en Sander had ook een keer pech, zijn inzet belandde tegen de paal.

Nieuw-Roden-Alteveer 6-1 (4-0); Scoreverloop: 3. Nick Matulessy 1-0, 5. Wilco Drent 2-0, 31. Wilco Drent 3-0, 37. Wilco Drent 4-0, 62. Marcel Mik (ed) 5-0, 64. Wilco Drent 6-0, 78. Roy de Wijk 6-1; Arbiter: Jeroen Keuter (Leek); Rode kaart: Wilco Drent (Nieuw-Roden), Ray de Boef (Alteveer); Toeschouwers: 130

Opstelling Nieuw-Roden: Femko de Vries, Rutger Hofsteenge, Frank Boksenbeld, Martijn Steenbergen, Dennis Matulessy (73. Koen van Os), Rens Komdeur (85. Martin Drent), Ivar den Hollander, Wilco Drent, Jur Kampen (70. Niek Luyt), Sander Drent, Nick Matulessy

Ster van het Veld: Wilco Drent (Nieuw-Roden). Met vier doelpunten had de scherpste Drent het grootste aandeel in de monsteruitslag. Wilco werd steeds goed bediend, maar waar Sander hopeloos faalde in de afwerking had Wilco geen moeite om het net te vinden.