Tien, tien, tien, tien!

Roden Fitnesscentrum Arno

Spinningmarathon Fitnesscentrum Roden

RODEN – Fitnesscentrum Roden staat zaterdag 12 maart in het teken van de inmiddels niet meer weg te denken spinningmarathon. Opnieuw zal worden gefietst voor Villa Joep!, het fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker. Thema is ‘après-spinning’ en het getal 10 speelt dit jaar een bijzondere rol.
Dé grote man achter de spinningmarathon is zonder verder iemand tekort te doen toch wel Arno Nijhuis. Hij steekt ontzettend veel tijd in de organisatie al bagatelliseert ie dat zelf, bescheiden als hij is. Maar eerst over het getal 10. ‘Het is inderdaad de tiende keer dat de spinningmarathon georganiseerd wordt’, zegt Nijhuis. ‘De spinningmarathon duurt bovendien tien uur en deelnemen kost tien euro per uur. En tel de letters en het uitroepteken van Villa Joep! maar eens op. Kom je weer op het getal tien’, zegt Nijhuis. En dus zal de tiende editie ongetwijfeld weer een tien met een griffel krijgen. Daar zorgt Nijhuis wel voor. ‘Wacht even. Ik kan dit doen door Bert de Groot en mijn collega’s. Iedereen werkt mee. Belangeloos. Dit is niet alleen mijn projectje. Integendeel.’ De spinningmarathon begint zaterdag 12 maart om 11.00 uur. Behalve spinning, kan er ook voor het goede doel gelopen worden en is deelnemen op een crosstrainer ook een optie. Kinderen kunnen meedoen aan Kids Zumba, onder leiding van Madelon de Vries. En ook zij kunnen zich laten sponsoren. En dus wordt elke doelgroep weer bediend. ‘Het is al de vijfde keer dat we via deze actie Villa Joep! ondersteunen. We staan vierkant achter deze organisatie, aan wie we meteen na afloop een cheque zullen overhandigen. Er zal ook iemand van die organisatie aanwezig zijn. Bij Villa Joep! weet je zeker dat het geld goed terecht komt’, zegt Nijhuis. Ook zeker is dat Wendy Braun straks al voor het tiende jaar deelneemt en dat ook vaste gasten als WTC Roden, Elton, Villeroy & Boch en De Zwerfsteen van de partij zijn, net zoals Nijhuis al jaren een beroep kan doen op onder meer Mennes Metaal, Van Esch die de broodjes zal verzorgen, Gerard van Vliet en Univé. Ook Intersport werkt mee en bovendien zal er wat betreft het eten nog iets verrassend gebeuren. ‘In principe is de formule elk jaar hetzelfde. Het is gewoon goed zo. Deze spinningmarathon past bij Fitnesscentrum Roden. Sport, grenzen verleggen maar ook gewoon heel gezellig. Want de sfeer is elk jaar weer geweldig. Het is ook gewoon de moeite waard om binnen te stappen. Gewoon om te kijken en de sfeer te proeven. En na 21.00 uur is er een feestje. En ook daar verheugt iedereen zich al weer op.’

De inschrijving verloopt prima, al is er nog wel ruimte voor mensen die en willen sporten en het goede doel willen steunen. ‘Dat kan individueel en in groepsverband. Meestal slagen we er in om zo’n vijfduizend euro in te zamelen. Daar gaan we ook dit jaar weer voor. Mensen die mee willen doen, moeten niet te lang wachten met aanmelden.’ Aanmelden kan telefonisch: 050-5013000.