TLC kan wervelwind SVMH niet tegenhouden: 0-3

leek voetbal tlc svmh 1

Derby al na 45 minuten beslist

LEEK – Er stak zondagmiddag een harde wind op, op Sportpark Rodenburg. Letterlijk en figuurlijk. Want SVMH kwam langs en raasde als een wervelwind langs TLC dat al in de eerste helft werd verslagen: 0-3. Na rust bloedde de derby dood. TLC kon niet meer en voor SVMH hoefde het niet meer zo nodig.

Vooraf was het voor SVMH wel duidelijk: het moest vandaag gebeuren, om uit de gevarenzone te blijven. Want de ploeg uit Niebert en Nuis stond maar vier punten boven de nummer elf Haren, de plaats van de nacompetitie. Voor de ploeg van Gert Slomp was de nood nog niet zo hoog, want met 21 punten is de afstand met de onderste ploegen aanzienlijk. En dat verschil zag je in de wedstrijd terug. SVMH toonde veel meer beleving dan TLC en niet alleen zondag. Afgelopen week kwamen maar zes spelers opdagen op de training bij Tolbert Leek Combinatie. De gasten bepaalden de wedstrijd vanaf minuut één. Enige vrees voor Patrick van Nimwegen was het gebrek aan scorend vermogen de laatste tijd. In de aanvangsfase liet Halbin Wiersema zich nadrukkelijk gelden voorin. Het stroef startende TLC kreeg wel de eerste echte kans. Uit een vrije trap van Martijn Kuiper schoot Niels Jonkman rakelings naast de paal. Maar SVMH had vooral de bal en een Nieberter doelpunt hing in de lucht. Letterlijk viel deze uit de lucht. Uit een hoekschop knikte Halbin Wiersema perfect in de verre hoek: 0-1. Sport Vereniging Molen Wiek zette de toon, sporadisch kreeg TLC een gelegenheid, vooral uit schoten. Zo belandde een uithaal van Robert van Dijken in handen van Jeff Aalders. Maar voetballend liep het van geen kant bij TLC, dat ook vroegtijdig gestoord werd door een fel SVMH. Aanvoerder Patrick Sanroesdi probeerde zijn manschappen in het gareel te krijgen: “niet zeuren, maar voetballen”. Maar daarvoor had TLC toch te weinig kwaliteit. De harde wind maakte goed voetbal ook onmogelijk, al konden de gasten er aardig mee uit de voeten, die vooral bleven jagen. Nadat een soloactie van Wiersema strandde, kon Tom Dijkhuizen vanuit een moeilijke hoek uithalen. Marcel Been pareerde met de vuisten. Op slag van rust verkeek laatste man Sanroesdi zich op een hoge bal, waarna de doorbrekende Carlo Roffel werd vastgehouden. Scheidsrechter Keizerswaard wees gedecideerd naar de stip. Koster schoof laag in de hoek: 0-2. De zwart-witten stopten niet, maar wilden meer. De gretigheid straalde er vanaf, wat bij TLC volledig ontbrak. Nog voor de thee was de wedstrijd in kannen en kruiken voor de bezoekers. Wiersema kwam weer eens in balbezit, Jan Koster nam over, ging aan de dribbel en schoot à la Tibbling van FC Groningen vol zelfvertrouwen nummer drie in de netten. Zelfs na de 0-3 bleef SVMH gaan. En Tolbert Leek Combinatie? Dat mocht nog eens aanleggen voor een schot, maar de poging van Rienk Tuithof, zei alles over het spel: geen overtuiging en scherpte.

In de tweede helft kwam TLC iets fanatieker uit de cabines, het probeerde in ieder geval te aanvallen. Een kansrijke voorzet van Jonkman was echter zwak. Er brak vervolgens wel een fase aan, waarin TLC had moeten tegenscoren. Het was Roell Elders, die drie kansen op rij kreeg. Eerst de opkomende Maarten van Dijken, die vanaf de zijkant voortrok, maar Elders kon de bal niet lekker aannemen. Even later tastte Stefan Renkema in de Nieberter defensie mis, maar kreeg Elders de bal weer niet onder controle. Drie keer had scheepsrecht moeten zijn. Dit keer zette Steven Peper de iele, maar technisch vaardige Elders helemaal vrij voor het doel, maar wist de uitkomende Aalders niet te passeren. TLC was nu wel uitgeraasd. Dat gold ook voor vedette Martijn Kuiper, die graag hogerop wil, maar zijn stempel niet op de wedstrijd kond drukken en vroegtijdig werd gewisseld. De wedstrijd bloedde dood. De thuisclub speelde te veel de bal door de lucht, SVMH speelde het spelletje slimmer door laag over de grond te combineren. SVMH had ook meer creativiteit in huis, maar tot meer productie kwam het niet.. De wedstrijd was allang gespeeld. Speaker Tom Stuve sprak het publiek van te voren optimistisch toe en kondigde een ‘heerlijk middagje TLC aan’. Na afloop kwam de waarheid boven tafel: “ik had niet anders verwacht”, over de duidelijke heerschappij van SVMH. Beide clubs hebben nu 21 punten, maar TLC heeft twee duels meer gespeeld dan Haren, de enige ploeg die TLC nog kan bedreigen, al is de kans klein doordat ook Haren zondag verloor. Patrick van Nimwegen weet dat zijn ploeg veel voetballend vermogen heeft en was opgetogen dat er ook weer gescoord werd.

TLC-SVMH 0-3 (0-3); Scoreverloop: 18. Halbin Wiersema 0-1, 42. Jan Koster 0-2, 44. Jan Koster 0-3; Arbiter: Keizerswaard; Gele kaart: Marc Boonstra, Carlo Roffel (beiden SVMH); Toeschouwers: 150

Opstellingen

TLC: Marcel Been, Rienk Tuithof, Patrick Sanroesdi, Maarten van Dijken, Niels Jonkman, Steven Peper, Vincent van Kammen, Roell Elders, Martijn Kuiper (60. Frank Spaan), Robert van Dijken (39. Hielke de Jong), Remco Been (45. Stan Akker)

SVMH: Jeff Aalders, Stefan Renkema, Tom Dijkhuizen, Tim Akkerman (75. Ray Hartgers), Gerard Beerlings,Remco Notebomer (73. Gert-Jan Blaauwwiekel) , Jorik Greiner, Marc Boonstra, Halbin Wiersema, Jan Koster, Carlo Roffel (80. Taeke van der Kaap)

Ster van het Veld: Halbin Wiersema (SVMH). De lange speler sleurde van voren naar achteren. Door zijn lengte kopsterk, maar vandaag vooral ook stoorzender en onvermoeibaar. Het schouderklopje halverwege de wedstrijd die hij speciaal kreeg van Patrick van Nimwegen zei genoeg.

.