Tóch bezwaar tegen hondenspeelveld

Roden verkeerssituaties

RODEN – Het leek allemaal zo mooi. Nadat wijkbelangenvereniging De Hofsteden eerder een primeur had met het beschilderen van die saaie, grijze elektriciteitskastjes, was nu de bedoeling om als eerste wijk in de gemeente een hondenspeelveld te creëren. Het initiatief kwam van een aantal bewoners en het leek slechts een kwestie van tijd voor hondenliefhebbers- gezellig zittend op een bankje- hun honden konden laten spelen. Toen twee vrouwen met het idee kwamen, stuurde de wijkbelangenvereniging ze eerst terug de wijk in. Om te zien hoe de bewoners tegen een dergelijk hondenspeelveld aan zouden kijken. De reacties waren, toen, allemaal positief. Niemand die er bezwaar tegen had. Het bestuur van de wijkbelangenvereniging ging vervolgens in gesprek met wethouder Auwema, en ook die vond het een strak plan. Ook tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering werd het hondenspeelveld genoemd, en ook toen maakte niemand bezwaar.
Hoe anders is het nu. Nu ineens blijken tenminste vier bewoners toch problemen te hebben met de mogelijke komst van het speelveld. Vanwege het lawaai. De geur. Wordt het een plek voor hangjongeren? Wordt het een speelveld of een uitlaatplek?
En dus kunnen de voorbereidingen even gestaakt worden. De Hofsteden zal binnenkort per brief de plannen met het veld nogmaals aan de ‘bezwaarmakers’ kenbaar maken. Verder kan de wijkbelangenvereniging nog niets. Het is uiteindelijk aan de gemeente om te beslissen of het speelveld er komt of niet. Ondanks de bezwaren.
Meer nieuws van De Hofsteden. De vereniging zal op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter. Bert Akker, al jarenlang preses, stopt. Hij gaat een jaar lang meelopen met het bestuur van Volksvermaken om daarna mogelijk bestuurslid te worden. Wie Akker op zal volgen is nog niet bekend.