Tom wint hoofdprijs ballonnenwedstrijd Koningsdag

Roden prijsuitreiking ballonnen koningsdag

RODEN – Deze week vond de prijsuitreiking plaats van de ballonnenwedstrijd van Koningsdag. De prijzen werden uitgereikt door Bert de Groot, sponsor van de ballonnen, van Fitnesscentrum Roden in aanwezigheid van Ina Kuipers en  Esther Smit namens Oranje Stichting Roden.  Er kwamen dit jaar veel kaarten terug, met name uit Noord Duitsland en Oost Groningen. Al met al zijn er dit jaar 68 kaarten retour gezonden en heeft de winnende ballon een afstand afgelegd van liefst 412 kilometer. De prijswinnaars kregen van Fitnesscentrum Roden een waardebon voor speelgoed, een oranje rugzak en een frisbee uitgereikt.
De eerste prijs ging naar Tom van Buizen, zijn ballon bereikte Nordermeldorf. De tweede was voor Robin de Priester, zijn ballon vloog een afstand van 404 kilometer en wel naar Tellingstedt. Hanna van Veen werd derde. Haar ballon vloog naar Nindorf en werd daar de 27e al gevonden na een reis van 395 kilometer. De meeste ballonnen vlogen richting Noord Duitsland, maar een aantal werden ook gevonden in Oost Groningen zoals in Winschoten, Veendam, Finsterwolde, Oude Pekela en Scheemda.
Kinderen die geen prijs hebben ontvangen, kunnen hun ingeleverde wedstrijdkaart weer terughalen bij Fitnesscentrum Roden.