Topbezetting tweede Peizer boarding toernooi

Sportlight2 - wk1

sportlight1In the sportlight: Peizer Indoor Soccer Boarding Tournament

PEIZE – Waar een eerste keer al niet toe kan leiden? Vorig jaar was er de primeur van het Peizer Boarding zaalvoetbaltoernooi. Het kleinschalige evenement – op een dag gehouden- werd een daverend succes. De tweede editie is over liefst drie dagen uitgesmeerd. Het aantal teams: vijftig! De organisatie- Kantine Sporthal Peize en leden VV Peize- is erin geslaagd om topvoetballers van weleer naar Peize te halen: oud-FC Groningen. Daarnaast teams uit de regio en daarbuiten. Kortom: een absolute topbezetting. Het gratis toegankelijke toernooi in de Peizer sporthal- van vrijdag 8 tot en met zondag 10 januari- zal veel liefhebbers trekken. Want boardingvoetbal is de meest spectaculaire vorm van voetbal. In de regio zijn wel varianten van dit soort voetbal, maar dit staat in geen vergelijk met het boarding van Peize.

Welk een toernooi! Trekpleister is ongetwijfeld Oud FC Groningen. Een team met een Peizer tintje, want in het doel staat Richard Fennema, zoon van de legendarische Tonnie van Leeuwen! Bert Mooibroek, die meespeelt in dit team en in de organisatie van het toernooi zit, had woensdagavond nog contact met Fennema en kreeg groen licht van Sander van Gestel, Marcel Roode, Lucien Sahetappy, Hugo Alves, Jan Veenhof, Barend Beltman. Dit team- waar oud Peize-trainer Rinie Jurna ook deel van uit maakt, maar zoals bekend herstellende is van een zware hartoperatie- wordt het hele jaar door uitgenodigd voor wedstrijden. “Boarding of niet. We zijn allemaal voetballers, wij zullen weinig gebruik maken van de boarding. We lopen niet veel”, vertelt Mooibroek over dit rondreizend voetbalcircus. Een mooie uitdaging voor de tegenstanders om het wel via de boarding te proberen.

Boardingvoetbal is een fenomeen, overgewaaid uit Duitsland waar in de winterstop het ‘hallenfussball’ mateloos populair is. Het trekt duizenden bezoekers in de sporthallen. Niet zo verwonderlijk, want het is de meest spectaculaire vorm van voetbal. Bij boardingvoetbal is het veld afgezet met hoge schotten. Die mogen de spelers gebruiken voor bijvoorbeeld een een-tweetje met zichzelf. Doordat de bal via de ‘boarding’(borden langs de kant) gespeeld kan worden- en dus niet uit gaat-, deze variant van voetbal geen buitenspel kent, blijft de snelheid in het spel. En dat leidt tot veel doelpunten. Teams bestaan uit vijf spelers. De wedstrijden duren tien minuten. Het toernooi is vorig jaar voorzichtig opgezet door sporthaluitbater Arend Trip en Bé Siegers, de technische man in de Peizer hal. Na de positieve reacties op het eerste boardingtoernooi vorig jaar is het tweede Indoor Boarding Soccer Tournament- zoals het officieel genoemd wordt- uitgebreid naar drie speeldagen. En dat vergt een hele organisatie. Bé regelt de boarding, samen met Bert van Zonneveld. Daarnaast zijn een aantal andere leden van de VV Peize bereid gevonden mee te helpen. Het is een omvangrijke groep en dat blijkt ook nodig, want er komt veel werk bij kijken. Naast het plaatsen van de boardings, invullen van de deelnemers moet het wedstrijdschema gemaakt worden. In totaal doen er maarliefst vijftig teams mee. Van dames, jeugdteams tot en met senioren. De dames trappen vrijdag af om 17.50 uur. Tien vrouwenteams nemen deel, waaronder Peize, HFC’15, Asser Boys, Roden, VAKO, Amicitia en GOMOS. Zaterdag staat in het teken van de jeugd. Het begint ’s morgens (9.00 uur) met de C2-jeugd en eindigt ’s avonds met de B1. Teams komen uit de wijde omgeving: Annen, Zuidlaren, Veenhuizen, HFC’15, Actief, Roden, Middelstum, Velocitas, Tynaarlo, LEO Loon en Peize zelf. Op zondag komen de senioren aan bod. Vanaf 9.00 uur spelen teams als Peize, Godenzonen 2, Yde de Punt 1 (vorig jaar winnaar!), Team Dussel, FC Houthakkers, Flierefluiters en Ons Team. In de middag gaat het serieuzer want dan treden aan Roden All Stars, Oud- FC Groningen, Helpman (met Roden-trainer Harry Zwiers), Actief en de op papier wat mindere goden als Team Takkies, Poor Name en Oke. Kortom: genoeg kwaliteit, waar het publiek van zal genieten. Het tweede Peizer Boarding Indoor Soccer Tournament is gratis toegankelijk. Het toernooi is mede mogelijk gemaakt door de maarliefst 48 sponsoren, die hun financiële of materiële bijdrage leveren. Gerard Kemkers, die vorig jaar de aftrap verrichtte, zei het toen al: het boarding voetbal in Peize heeft toekomst. Dat wordt met deze grootse tweede editie onderstreept.

Het schema:

Vrijdag 8 januari: damestoernooi: 17.50 uur.

Zaterdag 9 januari: Jeugdtoernooi. 9.20 uur: C2; 12.30 uur: C1; 15.00 uur: B2; 18.40 uur: B1. Zondag 10 januari: Seniorentoernooi. 9.00-12.15 uur: Diverse teams uit Peize en Yde de Punt 1 en Team Dussel; 12.30-17.00 uur met onder meer Oud FC Groningen, Helpman en Roden.

Naam: Peizer Boarding Indoor Soccer Tournament

Opgericht: 2014

Locatie: Sporthal Peize, Hereweg

Organisatie: VV Peize en Kantine sporthal Peize: Arend Trip, Be Siegers, Bert van Zonneveld, Bert Mooibroek, Hendrik Timmer, Martijn Speelman, Ronnie Hummel, Ronald van Biessum en Frank Darwinkel.