Topprestaties voor Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Nienoord op kampioenschappen

tolbert ruiters kamp nienoord 1

TOLBERT – Onder goede omstandigheden werd op zaterdag 11 en zondag 12 juli het Groninger Kampioenschap 2015 outdoor voor paarden en pony’s gehouden in het schitterende stadspark van Groningen.

Beide dagen zijn uiterst succesvol verlopen voor de ruiters en amazones van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Nienoord, met meerdere kampoenen en reservekampioenen zowel individueel als in groepsverband.

Bij de pony’s was de strijd om de titels in Groningen zeer spannend. Zowel de dressuur alsmede de spring ruiters en amazones lieten zich van hun beste kant zien. In de klasse B dressuur categorie A/B was Nienke Dijkstra de sterkste in het veld. In de klasse L1 categorie D/E mocht Jennifer Veenstra plaats nemen op de hoogste trede dit gold ook voor Desiree Veenstra maar dan in de klasse M2 categorie D. Britt Hummel was met haar Goliath zeer sterk onderweg en eindigde op een mooie 2de plek.

Bij het springen ging de overwinning in de klasse Z categorie D/E naar Daniëlle Boering. Ook de pas 8 jarige Robin Windstra mocht zich als winnaar melden bij de prijsuitreiking van de klasse B categorie A/B. Een tweede plek in de B categorie D/E was er voor Elsa de Vries, dit was ook voor Deborah Hoeksema het geval in de klasse L categorie A/B.

De paarden lieten zich op beide dagen van hun beste kant zien. De strijd in de klasse ZZ-springen was mooi, er bleven maar liefst drie combinaties foutloos over beide omlopen. De barrage moest uitwijzen wie er het beste was. Robert Havinga greep met Barcadi net naast de winst en moest Amber Meijer voor laten gaan in de strijd. In de klasse Z was het Marianne Boerema die er met de eerste prijs vandoor ging.

In de Dressuur klasse L1 werd zowel de eerste alsmede de tweede plek bezet door een amazone van de rijvereniging Nienoord. Margreet Dijkstra-Rijpma tekende voor de overwinning op de voet gevolgd door Margot Arkema met uitstekende scores.

Viertallen

Als klap op de vuurpijl wist het viertal Pony’s onder leiding van Helen de Koning en het viertal friezen onder leiding van Marja Dijkstra zeer overtuigend te winnen in respectievelijk de klasse M en de Klasse Z.

Het viertal pony’s bestaande uit Iris van de Molen, Chantal Windstra, Eva Heins, Esmee Meilink wisten niet alleen de overwinning in de reguliere Klasse M te pakken maar ook de Kür op Muziek wisten zij in hun voordeel te beslissen! Het viertal amazones op prachtige Friezen paarden maakte er een mooi schouwspel van en liet zien dat de dressuur voor meertallen uitermate boeiend kan zijn. Het team behaalde maar liefst een score van 67,60% en liet daarmee concurrentie ver achter zich. Het kampioensteam friezen bestaat naast Marja Dijkstra uit, Mellanie Meijer, Monique van der Meij, Adrienne Flipsen, Ineke van Dieren en reserve Lynn Koning.