Twaalfde editie Noordenveldcup komt dichterbij

RODEN – Vrijdag 3 december is een belangrijk moment voor de organisatie van de Noordenveldcup. Dan besluit de Nederlandse regering of de deur richting het jaarlijkse zaaltoernooi voor jeugdvoetballers op een kier blijft staan. Vorig jaar ging er een streep door het toernooi, maar die kant lijkt het dit jaar vooralsnog niet op te gaan.

Niettemin moet de organisatie een slag om de arm houden, want als het toch de verkeerde kant op gaat moet de koers worden gewijzigd. Eise Eizenga koestert namens de organisatie goede hoop op dat de bal daadwerkelijk gaat rollen in december.

‘De gemeente volgt momenteel nog steeds de richtlijnen van het RIVM, dus zoals het nu lijkt wordt het toernooi dit jaar zonder publiek gehouden. Dat is natuurlijk beter dan helemaal geen toernooi. Dit betekent ook dat er op zaterdag controles met QR code worden uitgevoerd bij de ingang van de sporthallen om er zeker van te zijn dat alles coronaproof kan worden uitgevoerd. Natuurlijk hadden we gehoopt dat we ondertussen al verder waren met de ontwikkelingen rondom corona, maar iedereen heeft er nu nog mee te maken, dus we zullen ook met z’n allen de schouders eronder moeten zetten. We zijn inmiddels wel een jaar verder en worden gelukkig ook goed ondersteund door de gemeente.’

Op welke wijze het toernooi daadwerkelijk plaats zal vinden is een vraag die zich in deze fase nog moeilijk laat beantwoorden vervolgt organisatielid Ad Witlox. ‘Je ziet dat we nog overal te maken hebben met corona, dus het kan best zijn dat er geen publiek aanwezig is of dat de kantines bijvoorbeeld gesloten zullen blijven. Het toernooi is bedoeld voor de jeugd tot en met 13 jaar. Dit is natuurlijk een leeftijdscategorie waarbij de kans op besmetting niet heel groot is, maar dit betekent niet dat je minder alert moet zijn. Anderzijds hopen wij het natuurlijk van harte dat het toernooi door gaat. Een jaar geleden was er helemaal niets. Daar kunnen we heel kort over zijn, maar voor de jeugd is voetbal vooral in de periode van de winterstop ontzettend belangrijk.’

Ondanks de huidige stand van zaken maakt het toernooi tegenwoordig een gezonde groei door. Achter de schermen heeft de stichting onderdelen als sponsoring uitstekend onder controle besluit Witlox. ‘We hebben het voordeel dat we dit jaar voor het eerst als stichting opereren en dit maakt ons een stuk slagvaardiger in de uitvoering. De tijd die we hiermee besparen kunnen we investeren in andere belangrijke onderdelen. Tel je daarbij op dat we met Pomac Pumps ook een fantastische nieuwe hoofdsponsor in huis hebben gehaald, dan kun je gerust stellen dat we de wind vol in de zeilen hebben.’ Neem voor het toernooiprogramma en de laatste actuele stand van zaken een kijkje op www.noordenveldcup.nl.