Tweede Mega Hobby- en Modelbouwmarkt in Roden

RODEN – Op zondag 13 maart wordt voor de tweede keer in Sportcentrum De Hullen in Roden een enorme Hobby- en modelbouwmarkt georganiseerd. Aan dit evenement doen meer dan 100 standhouders vanuit heel Noord Nederland mee waarmee de 1500m2 zaal volgeboekt is. Bezoekers krijgen een zeer divers aanbod te zien. Behalve het aanbieden van voornamelijk zelfgemaakte producten zijn uiteenlopende hobbymaterialen verkrijgbaar waarmee men zelf aan de slag kan gaan. Daarnaast demonstreren hobbyisten en een aantal professionele kunstenaars hun kunnen. Zo zal men bij de nieuwe deelnemers onder andere een pentekenaar en kaarsenmaker tegenkomen.  Behalve vele demonstraties worden er ook een fors aantal workshops gegeven, waarbij bezoekers zelf actief kunnen worden. Ook een aantal kinderworkshops staan op het programma waaronder het versieren van cupcakes. Een poppendokter houdt er zijn spreekuur en meegebrachte poppen en beren kunnen zo mogelijk ter plekke hersteld of gerepareerd worden. 
Na de grote belangstelling voor de kleine afdeling modelbouw tijdens de eerste editie, is de ruimte voor de afdeling modelbouw fors uitgebreid en neemt dit nu ongeveer een derde van de zaal in beslag. De Noord Nederlands Modelbouw Groep zal een 150m2 grote baan aanleggen waarover met radiografisch bestuurbare vrachtwagens wordt gereden. Deze schaalmodellen zijn geheel volgens het origineel nagebouwd. Een aantal leden van de Vaargroep Nienoord showen hun zelfgemaakte scheepmodellen met een droogshow (zonder water). Opnieuw van de partij is de Roder Luchtvaart Club die modellen van vliegtuigen en ook de populaire drones zullen tentoonstellen.  Een groot aantal leden van de bouwgroep KWZ exposeren diverse bouwprojecten en diorama’s met een totale lengte van ruim 20m tafel.  Tot slot laat de Modelspoorclub Railrunners uit Groningen bezoekers kennis maken met hun passie voor treinen en alles wat met het spoor te maken heeft.
De zaal is geopend 10.00 – 17.00 uur en de entree bedraagt drie euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.