Uit het dagboek van een vluchteling…..

vluchtekling

Noordenveld heeft 2016 uitgeroepen tot ‘Jaar van de Vluchteling’. In dat kader wordt in de Krant regelmatig aandacht besteed aan dit onderwerp. Vandaag ‘Uit het dagboek van een vluchteling’…

RODEN – ‘Ik ben Zaheir uit Syrië. Ik woon in Roden sinds bijna een jaar. Ik vind Roden een mooi dorp en het heeft gezellige mensen. Ik krijg goede reacties van alle bewoners. Toen ik met mijn leven in Roden begon, was het moeilijk omdat ik met niemand kon praten. Maar toen ik met mijn school begon ging mijn leven beter. Ik ga nu naar fitness en ik denk dat dat ook goed is voor mijn leven. Ik zit in de stuurgroep van het ‘Jaar van de vluchteling’. De stuurgroep heeft een doel, dat is een sociaal netwerk maken van nieuwe bewoners en oude bewoners in Noordenveld. Ik vind dat het werk gezellig en belangrijk is, omdat sommige Nederlanders geen idee hebben van het leven van buitenlandse mensen en de buitenlandse mensen hebben geen idee over Nederlanders. Daarom hopen wij dat alle mensen elkaar begrijpen. Dat is goed voor de toekomst. Geschreven door Zaheir Alayoubi.’ De gemeente Noordenveld heeft 2016 verkozen tot het ‘Jaar van de Vluchteling. Men hoopt op deze wijze dat door allerlei activiteiten oude en nieuwe inwoners van de gemeente elkaar zullen ontmoeten en elkaar beter leren kennen. De Krant schrijft dit jaar regelmatig over dit thema. Zo ook deze dagboekvertellingen van Zahier Alayoubi. Contacten zijn tot stand gekomen via het vluchtelingenwerk. Ambtelijk medewerker Bob Copper zit mede in de stuurgroep. Via hem op telefoonnummer 050 5027222 of b.copper@gemeentenoordenveld.nl kunnen organisaties en verenigingen initiatieven op dit gebied aanmelden. De gemeente heeft dit jaar een budget beschikbaar waarop een ieder beroep kan doen.