Uitdagend en blubberig: de Survivalrun van Boerakker

BOERAKKER -Afgelopen zaterdag 7 Oktober werd voor de 23e keer de survivalrun van Boerakker georganiseerd.  Dit jaar waren er maar liefst 960 deelnemers over diverse categorieën met allemaal hun eigen route en afstand. Voor de kinderen van 8 – 9 jaar en de ouder-kind run was een parcours van 3,5 km terwijl er voor de cracks een afstand van 13 km opgebouwd was met maar liefst 59 hindernissen. De jeugd van 10 – 14 jaar kreeg een afstand van 5 km, de jeugd van 15 – 17 en de recreanten een afstand van 8 km. Daarnaast was er nog een route gebouwd voor de zeer goed getrainde recreant die 10 km kon afleggen, zij kregen als extra een deel van het zware 13 km parcours. Een sfeerverslag:

En het was dit jaar echt overleven, de omstandigheden waren zwaar. Het was een koude dag met wind en regen. Aangezien het al weken lang behoorlijk geregend had, was het parcours nat en drassig. Hierdoor waren de omstandigheden voor de deelnemers  zwaar en dat was te merken. De goed getrainde atleet kon er behoorlijk goed mee omgaan, door de kinderen en recreanten werd het als koud ervaren. De organisatie had hierop ingespeeld door enkele hindernissen door het water te verwijderen, echter soms moet je onder bruggen doorgaan omdat over de weg lopen geen optie  is. In beweging blijven was dus het credo.

Desondanks waren er meerdere deelnemers die voortijdig richting de kleedkamers gingen waar ze goed werden opgevangen.  Hoewel de omstandigheden zwaar waren was aan de positieve reacties te merken dat de hindernissen alom gewaardeerd werden en vooral bij de recreanten was het verschil tussen enigszins getraind tot vrijwel niet getraind duidelijk zichtbaar. De verbeten trekken op de gezichten, de massages op de armen en handen gaven aan dat menigeen het parcours als zeer uitdagend ervaren heeft.  Bij de recreanten was de samenwerking bij de koppels en de teams goed te zien en was vooral de fun een belangrijk onderdeel.

Bij de wedstrijdlopers ging het vooral om de prestatie van alle hindernissen goed af te leggen en een mooie tijd te realiseren. En dat lukte prima. Voor de uitslagen kunt u terecht op de site van www.survivalrunboerakker.nl . Een dergelijke dag is alleen te organiseren dankzij de hulp van maar liefst 250 vrijwilligers. Zij vervullen belangrijke rollen bij de hindernissen om aanwijzingen te geven, het regelen van het verkeer, de catering, ontvangen v.d. sporters en het opruimen aan het einde van de dag. Hulde voor deze mensen!

 Op woensdag 4 Oktober werd de Kidsrun georganiseerd voor basisscholen van de gemeente Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek voor de groepen 5 t/m 8. Ruim 850 kinderen legden een Survivalrun parcours af. Aan het enthousiasme van de kinderen was te merken dat ze genoten van het springen en lopen door sloten, water en modder en het nemen van de diverse hindernissen. Het lopen op pallets over de vijver heen, het door touwhindernissen slingeren en een lange slootloop deed een beroep op hun lef en doorzettingsvermogen en werd als zeer leuk ervaren. Een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is.