Uitkomst onderzoek kruising Noordholt eind februari verwacht

RODEN – Het ongeluk op de Noordholt te Roden, waarbij een 61-jarige fietser om het leven kwam, legt zorgen van inwoners nogmaals bloot. Al jaren geven mensen te kennen de oversteek nabij de Dwazziewegen gevaarlijk te vinden. De Provincie Drenthe zette als eigenaar van de weg al eerder in samenwerking met de gemeente Noordenveld een onderzoek in gang. De resultaten worden in februari gepresenteerd.

Het is niet voor het eerst dat er een ernstig ongeval plaatsvindt op de Noordholt. Regelmatig komen auto’s er met elkaar in botsing, wat op sociale media vervolgens een stroom aan reacties oplevert. Veel reacties komen van bezorgde bewoners, die pleiten dat er nu eindelijk iets moet worden gedaan aan deze in hun ogen gevaarlijke oversteek.

Dat geluid heeft inmiddels ook de politiek bereikt. In de raadsvergadering van 9 december gaf wethouder Alex Wekema te kennen dat hij samen met Cees Bijl, gedeputeerde namens de Provincie Drenthe, kijkt naar een oplossing. ‘Dit probleem speelt natuurlijk al veel langer’, zegt Wekema. ‘Het betreft een provinciale weg, waar relatief veel ongelukken gebeuren.’ Het vormde een goede reden voor een onderzoek, al geeft Wekema direct aan dat hij zo snel geen oplossing ziet. ‘Daarvoor moeten we het onderzoek afwachten, denk ik. We hebben al eens eerder snoeiwerkzaamheden laten verrichten, zodat het zicht op de kruising verbetert.’ Wekema geeft aan mee te leven met het slachtoffer van het ongeluk. (Foto: Google Maps)