Univé Voetbaldagen in Norg

Norg Univetoernooi-2

‘Opa, opa, ik beheers de U-vorm!’

NORG – Univé begon er in 2008 mee. Met haar voetbaldagen in de meivakantie. We zijn zes jaar verder en de voetbalweek is er nog steeds. Een teken dat het concept goed is en de kinderen plezier hebben. Vorige week namen ongeveer dertig kinderen deel aan de voetbalvierdaagse op de voetbalvelden van Gomos. De Krant nam een kijkje.

Er werd de afgelopen week in Norg getraind volgende de Total Soccer Method. Dit is – zo zegt men- een allesomvattende dynamische voetbalmethode, ideaal voor clubs, teams, spelers en trainers van alle leeftijden en niveaus. TSM richt zich op de ontwikkeling van alle voetbaleigen aspecten op het gebied van training en coaching. De methode is ontwikkeld in Nederland en wordt al toegepast in breedte- en topsport. De kinderen wisten niets van deze methode. Zij waren op maandag- toen het allemaal begon- vooral trots op het tenue. Een wit shirt met reclame en allemaal nummer tien op de rug, een blauwe broek en witte kousen. En inderdaad; het zag er gelikt uit. Daar was in elk geval niet op bezuinigd, zoals de kostprijs (tachtig euro voor vier dagen) toch al meeviel, want ook de lunch en drinken werd keurig verzorgd. En bovendien: vrijdagmiddag kregen alle deelnemers een bal mee naar huis. Om ook thuis te blijven oefenen.

Wat de talenten zoal deden? Veel techniek en balbeheersing oefeningen. Passen en trappen en heel veel duels één tegen één en twee tegen twee. De trainers- waaronder Roner Robin Rozema- waren enthousiast en kundig en pasten zich aan het niveau van de deelnemers aan. Want het was een gemêleerd gezelschap. Van heel talentvol tot struikelend over de bal.

Mika en Maikel uit Roden genoten in elk geval met volle teugen. ‘Ik heb meteen opa gebeld. Ik beheers nu ook de U-vorm’, zei Mika. Ook Maikel vond het leuk. Bovendien at hij tussen de middag vier boterhammen, behoorlijk wat meer dan thuis. Oh ja, over één ding waren beide kinderen het eens. ‘Het shirt van VV Roden is toch mooier’, lachten ze.

Nog één ding. Normaliter zijn de grasmatjes van Gomos om door een ringetje te halen. Dat was vorige week nadrukkelijk niet het geval. Het gras was namelijk veel te lang. Kennelijk vond de club het niet nodig om het gras te maaien voor de kleintjes. Gomos onwaardig.