Urban Network Solutions sluit mooi project af op De Poolster

Uitgelicht: Urban Network Solutions

RODEN – Onmisbaar in de huidige digitale wereld; een goed werkend ICT-netwerk. Niets vervelender dan een netwerk dat hapert of een wifi-verbinding die voortdurend wegvalt. Ook bij OBS De Poolster in Nieuw-Roden liet het netwerk behoorlijk te wensen over. En dat werkt niet voor een school waarbij het digitale leren onderdeel is van het lesprogramma. Directeur Bart van Bergen zocht contact met Han Sijbring, algemeen directeur bij OPO Noordenveld, de overkoepelende organisatie van de openbare basisscholen in de gemeente. Sijbring adviseerde Van Bergen contact op te nemen met Urban Network Solutions uit Roden, specialist in het ontwikkelen en het beheren van ICT-netwerken. Met succes. Het netwerk is afgelopen week opgeleverd en draait als een tierelier.

Eigenaar van Urban Network Solutions Remco Tauran is trots. Dat OPO Noordenveld een lokale partij adviseert om een netwerkprobleem op te lossen vindt hij mooi. “Dat betekent dat we serieus genomen worden. OPON valt onder de gemeente Noordenveld, maar mag zelf beslissen met welke partij ze in zee gaan. De gemeente neemt dat advies over. Het hele proces was mooi. Samen met Bart van Bergen hebben we de problemen in kaart gebracht. Dat is hoe we werken. We overspoelen mensen niet met wat we allemaal kunnen. Bij ons krijg je wat je vraagt. Wat is het probleem en wat wil je? Bij De Poolster was het netwerk verouderd, technisch afgeschreven. Pc’s werkten vaak niet, de wifi-verbinding op de devices ook niet. Naast de gewone boeken werkt de school veel met laptops en tablets, dan is het essentieel dat  je op het netwerk kunt vertrouwen. Er zitten ruim 300 kinderen op de school. Na onderzoek en het gesprek met Bart hebben we een advies geschreven. Daar is een product uitgerold. Bart heeft dat teruggekoppeld naar Han Sijbring en die gaf groen licht. Afgelopen week hebben we het netwerk opgeleverd.”

Met het nieuwe netwerk heeft de school een veel betere dekkingsgraad in het hele gebouw. “Het is gekoppeld aan een centraal systeem. Via een app op de telefoon is het netwerk ook van buiten de school te bedienen.” Urban Network Solutions regelt alles op het gebied van ICT-netwerken. Of zoals Remco zegt: “we doen alles tot en met de switch, leggen de kabels een en maken het netwerk actief.” Ook prettig: de korte lijntjes bij UNS. Geen lange wachttijden bij een helpdesk, maar gewoon iemand die de telefoon opneemt, een luisterend oor heeft en actie onderneemt. En ‘nee’ zegt als niet aan een wens voldaan kan worden.

Urban Network Solutions, Ceintuurbaan Noord 131-18 9301 NT  RODEN. T: 085-0160506 E: info@urbannetworksolutions.nl www.urbannetworksolutions.nl